Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:05, 12. 1. 2019.

| Sport

Pobedom nad Zaječarom rukometašice Naise započele 2019. godinu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
katarina-radovic,-naisa,-januar-2019,-foto-vanja-keser,-juzne-vesti
Katarina Radović sa šest golova predvodila Naisu do pobede; foto: JV / Vanja Keser

U prvom takmičarskom meču u 2019. godini rukometašice niške Naise zabeležile su pobedu (32:22) nad Zaječarom i tako se učvrstile na trećoj poziciji na tabeli Superlige. Odličnu partiju u prvom poluvremenu pružila je golman niškog tima Anastasija Čogurić koja je u tom periodu imala 13 odbrana.

Na najbolji način počele su ovu godinu niške igračice, pa su kao i na početku sezone, slavile nad Zaječarom. Osim uvodnog dela, kada je Naisa pokušavala da se rezultatski "odlepi", nije se postavljalo pitanje pobednika tokom ovog meča odigranog u sali Osnovne škole "Dušan Radović".

milena-milojevic,-naisa,-januar-2019,-foto-vanja-keser,-juzne-vesti Milena Milojević dala pet golova; foto: JV / Vanja Keser

Neizvesno je bilo samo do 23. minuta (12:11), ali je onda domaća ekipa napravila seriju 4:0 i time pokazala da želi da bodovi ostanu u Nišu. U prvom delu igre odlična na golu niškog tima bila je Anastasija Čogurić koja je upisala 13 odbrana, a dobru partiju u prvoh 30 minuta pružile su i Katarina Radović i Simona Stojanovska sa po četiri iz igre.

Na poluvremenu rezultat je bio 17:12 za Naisu, a onda su brzim kontranapadima u drugom delu igre niške igračice "dotukle" protivnika.

U 39. minutu bilo je 25:14 za domaći tim, a dvocifrenu razliku ekipa Naise je sačuvala do kraja meča (32:22).

Najefikasnija u niškom timu bila je Radovićeva sa 6 golova, a pratile su je Nada Pejović i Milena Milojević sa po pet. Sa druge strane, u Zaječaru najbolji strelac bila je Mileva Knežević sa 8 pogodaka.

Sa 14 bodova Naisa je posle 10. kola ostala na trećem mestu i ima tri više od četvrtoplasiranog Zaječara, a četiri manje od Bekamenta.

U sledećem kolu niški tim gostuje ekipi Mladosti iz Nove Pazove, petoplasiranom timu Superlige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: