Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:16, 1. 11. 2018.

| Sport

Počela izgradnja streljane u Čairu, novi dom strelaca najavljen za april

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Streljana gradilište
Adaptacija otpočela 10. oktobra; foto: JV/M.J.

Između stadiona Železničara i bazena “Čair” sada se nalazi konstrukcija koja ima samo spoljne zidove i stubove, a koja bi za pola godine trebalo da se “pretvori” u streljanu. Dograđivanje i uređivanje dugo čekane i obećavane streljane otpočelo je i koštaće skoro 108 miliona dinara, kažu u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte, od kojih će veći deo platiti Grad Niš.

Streljana prikaz "Najveća i najmodernija streljana u Srbiji"; foto: 3D prikazNedovršen i neopremljen deo objekta aprila 2019. godine trebalo bi da konačno bude završen, a trofejna sportistkinja i olimpijka Lidija Mihajlović najavljuje da će ovo biti najveća i najlepša streljana u Srbiji.

Trebalo bi da omogući organizaciju kako domaćih, tako i međunarodnih takmičenja, da bude dostupna rekreativcima, ali i osobama sa invaliditetom, pošto najavljuje i lift. Ipak, deluje kao da joj se najviše raduju članovi trofejnog Streljačkog kluba Niš 1881, koji su u staroj streljani, koja se nalazi preko puta Skupštine grada, primorani da se “dovijaju” na različite načine na treninzima i koja im je “preko glave”. Prikaz streljana teniski tereni Veliki planovi za Sportski centar "Čair"; foto: 3D prikaz

Mnogo dugo čekamo, ovo je jedna prevelika sreća, zadovoljstvo, svi smo u tome, imamo slatke muke, planiramo kako će unutrašnji deo da izgleda. Savez se ponudio da nam pomogne oko organizacije nekih međunarodnih turnira. Potrudićemo se da dovedemo Ligu mladih Evrope i finale da dobijemo u Nišu. Samo još par meseci, da skockamo, da sredimo i da to bude jedna prelepa kuća strelaca i građana i svih ljubitelja streljaštva - priča Mihajlović.

Gradilište streljana Najavljena oprema u skladu sa pravilnicima Međunarodne sportske streljačke federacije; foto: JV/M.J.Preko 67 miliona za streljanu daće Grad Niš, dok će Ministarstvo privrede platiti ostatak - nešto više od 45,5 miliona. Ono što će i ovog puta izostati je kuglana, ispričao je Dušan Radivojević iz KLERP-a, iako je planirano da ona bude u prizemlju, a streljana na spratu.

Dole je planirana kuglana, ali kroz ovaj poziv nije moguće realizovati kuglanu, jer nije takav bio javni poziv Ministarstva privrede. Dobićemo 45 streljačkih staza, opremljenih da je moguće organizovati i međunarodna takmičenja i takmičenja na državnom nivou, što Niš nije mogao ranije da organizuje - rekao je Radivojević.

Izvođač ovog projekta je Gas Oil iz Sokobanje, projektant Zavod za urbanizam, za nadzor je zadužena Direkcija za izgradnju grada Niša, dok se projekat realizuje preko KLERP-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anonimus iz Tanzanije

    13:38 // 2. 11. 2018.

    Za streljanu je dockan.

  • Aca

    21:48 // 1. 11. 2018.

    Jedana dobra odluka trenutno vrlo lose vlasti u Srbiji!

  • Nn

    21:12 // 1. 11. 2018.

    Naravno, interesovanje za streljaštvo je na vrhuncu, u svetskom smo vrhu i svi strelci pucaju od uspeha, para, fizičkog prosperiteta, a vrlo je primenjivo i u praksi. Ko li samo smišlja ove projekte i ovako maštovite načine da zgrće novac iz budžeta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: