Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:24, 17. 10. 2013.

| Sport

Počela sanacija hale Čair

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
hala-cair-sanacija.jpg
Hala Čair; foto: Nikola Vasilijić

Tri i po meseca nakon poplave počela je sanacija parketa hale Čair u Nišu. Prema rečima direktora Sportskog centra Čair, radovi su čekali tender i da se vlažnost parketa smanji na 9%.

Sanacija štete u hali Čair koju je prouzrokovala poplava još 23. juna počela je danas hoblovanjem parketa. Radove vrše radnici firme "Muskulus" iz Beograda, koja je ovlašćen predstavnik firme "Junkers" iz Danske, koja je postavila parket.

IMG-20131017-105155 Foto: Nikola Vasilijić- Posle javnog tendera počeli su radovi na parketu. Problem je nastao jer smo morali da sačekamo uslove koje je firma iz Danske postavila, a to je da vlažnost parketa padne ispod 9%. Prirodnim putem smo spustili do 13%. Morali smo da puštamo vreo vazduh ispod parketa i pre vremena da Toplana uključi grejanje i uspeli smo da dovedemo halu u stanje koje je bilo neophodno za početak radova - rekao je Dragan Perić, dirketor Sportskog centra Čair.

Prema procenama, kaže Perić, radovi će biti završeni do početka novembra.

IMG-20131017-105248 Foto: Nikola Vasilijić- Zamolio sam ih da ulože maksimalni napor i firma iz Beograda će sa većim brojem radnika da završi posao. Naša očekivanja su, prema njihovom saopštenju, kraj oktobra i početak novembra. Znam da se čeka hala, ali činimo sve što je do nas - dodaje Perić.

On kaže da je ova firma iz Danske dala garanciju na parket i daće garanciju na izvršene radove.

- Završavaju se i tenderi oko elektroinstalacija, koje treba da se pogledaju i vidi kolika je šteta. Procena je da može veliki broj stvari može biti u upotrebi - kaže Dragan Perić.

Problemi sa vodom u hali Čair su poznati od ranije, a radi se na tome da se to reši.

IMG-20131017-105400 Foto: Nikola Vasilijić- Stara hala je imala problem sa atmosferskim padavinama, pa smo imali bedeme koji su zaustavljali vodu. Projektant je sklonio te barijere nakon rekonstrukcije i desilo se to što se desilo. Mi smo napravili privremenu barijeru od peska, a sa Direkcijom za izgradnju grada treba da nađemo kako ćemo rešiti problem kanalizacije koja je ispod nivoa kanalizacije 9. brigade. Pokrenuta je inicijativa da se povežemo na kanalizaciju koja odgovara našim potrebama - rekao je Perić.

IHF obišao halu Čair

IMG-20131017-114032 Foto: Nikola Vasilijić

Delegacija Svetske rukometne federacije i predstavnika Rukometnog saveza Srbije i Radio televizije Srbije posetili su halu Čair zbog još jedne provere tehničkih mogućnosti TV prenosa iz Niša.

Svetsko prvenstvo za rukometašice biće održano od 6. do 22. decembra u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Banana

    12:34 // 6. 11. 2013.

    Kolko se sećam ja sam hteo novu halu da vam napravim al ste mislili da ću da se ugradim pa ste tražili da se ova renovira :) sad kofe u ruke al pozovite Simonovića i Radovića da vam pomognu ;)

  • slavko

    22:04 // 18. 10. 2013.

    Pravi Danac ovaj sa hoblericom...:)

  • neznalice jedne

    10:24 // 18. 10. 2013.

    "Naša očekivanja su, prema njihovom saopštenju, kraj oktobra i početak novembra."
    Pa valjda postoji neki podneti plan radova gde lepo pise kada ce se isti zavrsiti???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: