Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 7. 9. 2022.

| Sport

Počele prijave za novu sezonu humanitarne IT lige u malom fudbalu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
it liga u malom fudbalu nis, 1
Pobednici prošle sezone; foto: IT liga

Priliku da dokažu da, pored svakodnevnog rada na računaru, imaju vremena, znanje i veštine u futsalu i volju da urade nešto humanitarno, članovi programerskih ekipa iz Niša mogu da iskoriste prijavom za učešće u IT ligi u futsalu. Prijave za četvrtu sezonu su do 18. septembra, a svaka ekipa se obavezuje da će, nakon kraja sezone, donirati novčana sredstva u humanitarne svrhe.

Nakon završenih prijava, prema rečima organizatora Nenada Ilića, ekipe će krajem septembra početi nadmetanje u ligi.

Grupna faza lige će trajati do proleća, jer svaka ekipa igra i kao gost i kao domaćin, tako da ima baš dosta utakmica. Nakon te grupne faze će se samo najuspešnije ekipe plasirati u veliku plej-of gde bismo, krajem maja ili početkom juna, saznali ko je pobednik IT Lige Niš u sezoni 2022/23, tj. u četvrtom izdanju ove lige - kaže Ilić.

it liga u malom fudbalu nis, 2 Pehari i medalje za najbolje; foto: IT liga

Kroz ligu je do sada prošlo tridesetak ekipa, a Ilić veruje da postoji još ekipa koje bi želele da se oprobaju u malom fudbalu protiv kolega.

Da bi firma prijavila ekipu, potrebno je da se nalazi u bazi sajta itfirmeunisu.rs, ali i da se obaveže da će nakon kraja sezone donirati minimum 10.000 dinara u humanitarne svrhe.

Ekipa ili firma se obavezuje da će na kraju sezone podeliti troškove naručivanja i izrade pehara i medalja sa ostalim ekipama iz Lige, iznos po ekipi će biti između 500 i 1000 dinara, ali i da ekipa koja se prijavljuje ima već obezbeđen termin na kome igra mali fudbal i koji bi se koristio za igranje mečeva u kojima je domaćin. Termini koji su prihvatljivi su od ponedeljka do četvrtka od 18 do 22 sata, na terenima za po pet igrača na veštačkoj travi bez martinela, a aut i gol-aut moraju da postoje - dodaje Ilić.

Prijave su dostupne na ovom linku, a na sajtu IT lige mogu se naći i ostali podaci.

pobednici trece sezone it lige Pobeđuje humanost, foto: IT liga

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mihajlo

    04:11 // 8. 9. 2022.

    sad ponovo nek neke ekipe prošvercuju profi futsal igrace kao svoje radnike. Ne znam koja je onda poenta te lige

  • Goran

    12:11 // 7. 9. 2022.

    Svaka čast.

    Bilo bi dobro da postoji ovako nešto i za druge sportove. Odziv za humanitarnu ligu u recimo basketu ili stonom tenisu bi bio sigurno vrlo dobar. Skoro svako iz IT-a koga znam igra basket ili stoni tenis.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: