Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:57, 20. 6. 2014.

| Sport

Počelo prijavljivanje za "Vidovdanski turnir“ u Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Vidovdanski-turnir-Svrljig-JUZNE-VESTI-Kosta.jpg
Vidovdanski turnir u malom fudbalu u Svrljigu je sa najdužom tradicijom u Srbiji

Tradicionalni 58. Vidovdanski turnir, najstariji turnir u malom fudbalu u Srbiji, počeće 28. juna na SC „Pastirište“ pod reflektorima i trajaće skoro do kraja jula.

Prijavljivanje ekipa je do 26. juna do 20h, a dodatne informacije mogu se dobiti u Centru za turizam, kulturu i sport ili na broj telefona 064/88-99-899.

2 Igraće se utakmice u 6 kategorija, a cena prijave ekipe u konkurenciji seniora je 4.000 dinara, dok će za kadete i pionire upisnina iznositi 2.000 dinara. Za ekipe u konkurenciji petlića, cicibana i mesnih zajednica prijavljivanje je besplatno.

Obezbeđene su i vredne nagrade, pa će najbolja ekipa u konkurenciji seniora osvojiti 300.000 dinara, drugoplasiranoj će pripasti 120.000, a trećeplasiranoj 80.000 dinara. Pored toga, obezbeđene su i novčane nagrade za najbolju domaću ekipu, 70.000 dinara, koliko će osvojiti i najbolja keipa u konkurenciji mesnih zajednica.

Pored novčanih nagrada, najbolje ekipe i pojedinci dobiće i pehare, medalje, diplome, majce, dresove i lopte.

Organizator turnira je Centar za turizam, kulturu i sport, a pokrovitelj Opština Svrljig.

Najstariji turnir u malom fudbalu u Srbiji

3 Nadmetanja u malom fudbalu u Svrljigu, tokom letnjeg raspusta krajem pedesetih godina, u to vreme pod nazivom "Tri korne - penal", otpočeli su tadašnji svrljiški studenti koji su se u Svrljig vraćali, u to vreme, sa beogradskog Univerziteta. Potom je turnir igran kao "Julski turnir" u čast julskih praznika - Dana borca i Dana ustanka naroda Srbije, a početne udarce su izvodili tadašnji predsednici boračke organizacije.

Od pre nekoliko godina ovaj turnir s najdužom tradicijom u Srbiji igra se kao Vidovdanski turnir i počinje uvek na Vidovdan, a početne udarce na otvaranju turnira izvode đaci generacije svrljiške Osnovne škole "Dobrila Stambolić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • srboljub milovanovic

    12:23 // 28. 6. 2014.

    kako ce na Vidovdanskom turniru ucestvovati cak vise od 10 ekipa,preporucujem fudbalerima da se u slobodne dane kupaju u bazenu na Pastriristu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: