Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 13. 3. 2018.

| Sport

Počelo republičko takmičenje za osnovce u rukometu

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
rukomet
Prvi na teren izašli osnovci iz Zaječara i Ade, foto: B. Antić

Šesnaest najboljih ženskih i muških rukometnih ekipa osnovnih škola sa teritorije čitave Srbije okupilo se u Leskovcu gde će se narednih dana, u sportsko-rekreativnom centru Dubočica, održati republičko takmičenje u ovom sportu.

Prva dva dana takmičiće se muške ekipe osnovnih škola, dok će se za medalje, u četvrtak i petak, boriti devojčice. Ovo je sport sa kojim se, priča predsednik skupštine Rukometnog Saveza Srbije Vladislav Krsmanović, svi osnovci upoznaju u 5. razredu, i dodaje da se nada da će ubuduće još više dece uzeti u ruke rukometnu loptu. ekipa 8 najbolji muških ekipa stiglo u Leskovac, foto: B. Antić

Drago mi je što se bavite sportom, a posebno rukometom. Lepo je što smo se skupili ovde, jer mislim da se sada ponovo uspostavlja tradicija koja je davno postojala, a to je da se najbolje ekipe nalaze na finalmom takmičenju - kaže Krsmanović.

Takmičenje je otpočelo utakmicom između osnovnih škola “Đura Jakšić” iz Zaječara i “Čeh Karolj” iz Ade.

Pored njih učestvuju i ekipe osnovnih škola “Jovan Cvijić” iz Zubinog Potoka, “Goce Delčev” iz Jabuke, “Heroj Radmila Šišković” iz Smederevske Palanke, “Momčilo Nastasijević” iz Gornjeg MIlanovca, “Milan Munjas” iz Uba, dok se od “južnjaka” na takmičenje kvalifikovala samo ekipa osnovne škole “Branko Radičević” iz Vranja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: