Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:49, 29. 6. 2021.

| Sport

Počeo prvi od dva teniska turnira u Prokuplju, nagradni fond po 15.000 dolara

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
teniski turnir u prokuplju foto lj.m.
Narednih desetak dana u Prokuplju se igraju dva teniska turnira; Foto: Lj.M.

Na terenima Teniskog kluba Topličanin u Prokuplju igraju se završni mečevi kvalifikacija za prvi od dva međunarodna seniorska turnira za žene sa nagradnim fondom od 15.000 dolara po turniru.

Za glavni žreb kroz kvalifikacije se takmičilo 48 teniserki, od kojih je njih 32 izborilo plasman za učešće na turniru koji će se završiti finalnim mečom ovog vikenda, u nedelju od 10 sati.

Među prijavljenima su takmičarke iz SAD, Engleske, Australije, Francuske, Rusije, Bugarske, Litvanije, Ukrajine, iz bivših jugoslovenskih republika - kaže Žika Manić, direktor turnira.

Tvrdi da se radi o jednom od najjačih tunira u Srbiji i okruženju na kome su učešće uzele teniserke sa 5 kontinenata iz preko 25 zemalja širom sveta.

Odmah po završetku ovog prvog, počeće drugi teniski turnir sa istim fondom nagrada i kvalifikacijama sa punim žrebom, odnosno od 48 teniserki igraće 32 najbolje – rekao je Manić.

Organizatori se nadaju da će borba za WTA poene i deo kolača od 15.000 dolara zaljubljenicima u tenis doneti mnogo zadovoljstva i da će Prokupčani uživati gledajući zanimljive mečeve na teniskim terenima kraj Gradskog bazena.

Inače, radi o tradicionalnim turnirima koje organizuje prokupački Teniski klub, čime već dugo godina zauzima značajno mesto na mapi teniskog sveta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: