Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:31, 2. 10. 2020.

| Sport

Počinje ARKUS liga: Niški Železničar dočekuje Crvenu zvezdu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
djordje spasic, rk zeleznicar, foto jv vanja keser
Počinje nova sezona; foto: JV / Vanja Keser

Posle šest i po meseci rukometaši niškog Železničara odigraće prvu takmičarsku utakmicu, a u prvom kolu ARKUS lige, koja je podeljena u dve grupe, Nišlije će ugostiti starog rivala beogradsku Crvenu zvezdu. U rukometnom klasiku, kako ga naziva trener Đorđe Teodorović, "Želja" je češće pobeđivao, a tako će, veruje šef stručnog štaba Nišlija, biti i sada. Situacija u klubu, kako kaže predsednik Ljubomir Pavlović, bolja je nego prošle godine kada je preuzeo ovu funkciju zbog čega je ponosan.

Rukomet se vraća u hale širom Srbije, doduše bez publike, a novu sezonu u ARKUS ligi niški Železničar imaće u svom "Čairu" u duelu sa Crvenom zvezdom, starim znancem. Trener "Želje" Đorđe Teodorović kaže da ovo kolo donosi "jedan od srpskih rukometnih klasika i duel klubova koji čine rukometnu srpsku prošlost".

Ono što je specifično za prve utakmice jeste da ekipe uđu neuigrane i trpe teret pritiska tog prvog duela. Nadam se da ćemo ga savladati na pravi način. Sa Zvezdom igramo dobro u Nišu, trebalo bi da se ta tradicija nastavi. Zvezda je novi tim sastavljen od mladih igrača među kojima su nekolicina kadetskih reprezentativaca na pozajmici iz Vojvodine. Vodi ih Žikica Milosavljević, ambiciozan trener i željan dokazivanja. Pravilo naše ekipe je da u "Čairu" ne sme da se gubi i ovaj put ulazimo sa motivacijom da ko god dođe u Niš mora da se vrati praznih ruku - kaže Teodorović.

djordje teodorovic Đorđe Teodorović kaže da Železničar ne sme gubiti bodove u "Čairu"; foto: JV / Vanja Keser

Prošle sezone, koja zbog pandemije korona virusa nije završena, Železničar je obezbedio plasman u plej-of, a isti učinak se očekuje i u novoj sezoni, dodaje Teodorović, posle 20 godina prvi trener "Želje" koji će sedeti na klupi kluba drugu sezonu zaredom.

Prošle sezone nam je cilj bio opstanak, pa su apetiti posle porasli, a ove je ulazak u plej-of i cela rukometna javnost to od "Želje" očekuje i ne bi bilo dobro da se tim razvije u nekom suprotnom smeru, pa da drhtimo za opstanak. Ne treba igračima nametati nikakve ciljeve koje nisu u stanju da izdrže, pa je plasman u plej-of prva stvar na koju se fokusiramo. Ako ga ostvarimo i pojačamo se pred njegov početak, onda možemo sesti i revidirati ciljeve - kaže trener niškog kluba.

Posle 14 meseci od preuzimanja funkcije predsednika niškog kluba, Ljubomir Pavlović, igračka legenda "Želje", rekao je da ponekad u šali kaže da je bila "ludost preuzeti klub u onakvoj situaciji".

U svakom slučaju, bili smo jako hrabri, a sada smo već i ponosni, jer smo prešli više od pola puta. Najviše zahvaljujući podršci rukovodstva grada Niša i od presudne je važnosti da se ta podrška nastavi, kako bismo klub izvukli iz finansijske dubioze koju smo svesno nasledili. Prošle godine smo imali malo skromnije ambicije, ali smo prevazišli sva očekivanja, u momentu prekida prvenstva bili na drugom mestu i jako nam je žao što nismo imali priliku da se u plej-ofu oprobamo protiv Vojvodine i Metaloplastike. Sada nam je primarni cilj da ponovo obezbedimo učešće u plej-ofu, a nakon toga ćemo postaviti novi cilj - kaže Pavlović.

ljubomir pavlovic Ljubomir Pavlović: "Bili smo hrarbi, sada smo ponosni"; foto: JV / Vanja Keser

Tokom leta u klub su stigli Nikola Egić, Nikola Jestrović, Nikola Antić, Stefan Trkulja i Vladan Arizanović. Prvoj ekipi se sve češće priključuju igrači iz omladinskog pogona Železničara, što je, kako smatra Pavlović, veliki korak napred.

Pored prvog tima, haos je bio i u omladionskom pogonu i drugoj ekipi, a danas određeni igrači povremeno treniraju sa prvim timom. U proteklih 20 godina u klubu bilo više igrača sa strane nego iz Niša, što je takođe posledica nerada u tom periodu, a mi smo se uhvatili i tog posla i ako nam bude data adekvatna šansa i tu sliku u javnosti ćemo promeniti. Da bi klub bio stabilan, mora da postoji temelj, a to su škola rukometa i omladinski pogon - istakao je Pavlović.

Ove sezone ARKUS liga biće podeljena u dve grupe po osam ekipa, a po četiri najbolja tima iz obe grupe obezbediće plasman u plej-of i na proleće igrati, od „nule“, novu mini-ligu od 14 kola.

Pored Železniča, u grupi B su i šabačka Metaloplastika, Novi Pazar, Rudar iz Kostolca, beogradski Crvena zvezda i Obilić, aranđelovački Šamot, kao i Radnički iz Kragujevca.

Utakmica u hali "Čair" počinje u 18:30, a zbog epidemiloške situacije biće bez publike. Prenos je najavljen na YouTube kanalu ARKUS lige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marence

    10:21 // 2. 10. 2020.

    Sada, kada vam je Mara dala podršku, kidate zvezdu garant!

  • Mara

    08:55 // 2. 10. 2020.

    Samo hrabro

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: