Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 25. 9. 2020.

| Sport

Počinje KLS: Napredak protiv Kolubare, Piroćanci sa OKK Beogradom

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
kosarka
Aleksinčani gostuju u Lazarevcu; foto: JV / Vanja Keser

Utakmicom između Dunava i Mladosti iz Zemuna večeras kreće sezona u Košarkaškoj ligi Srbije, a predstavnici juga Srbije svoje utakmice odigraće u subotu, 26. septembra. Pojačana ekipa aleksinačkog Napretka gostuje Kolubari u Lazarevcu, dok će debitanti u ovom takmičenju, KK Pirot dočekati ekipu OKK Beograda.

Gde su stali prošle sezone, nastavljaju ove - poslednji meč pred prekid prvenstva Aleksinčani su odigrali sa Kolubarom, a sa njima će i otvoriti ovu sezonu, ovog puta na gostovanju u Lazarevcu.

Trener ekipe Nebojša Raičević želi da ekipa prenese dobre igre iz pripremnog perioda na zvanične utakmice i najavljuje neizvesno prvenstvo. Cilj je opstanak, ali ekipa veruje i u bolji rezultat.

Zadovoljni smo uopšte što posle 6 meseci možemo da igramo, nije dobro što se igra bez publike, šteta je velika, ali nadamo se najboljem. Godinama imamo jedan od najmanjih budžeta, ali imamo dobru hemiju u ekipi. Mislim da ne treba da brinemo o opstanku. Liga je poprilično ujednačena, mislim da možemo da pobedimo, ali i da izgubimo od svakog - kaže Raičević.

Pojačani Simeunovićem i Veljkovićem koji su pod otvorenim ugovorima, Raičević očekuje da Napredak ostvari pobedu na otvaranju sezone.

U ovom trenutku su naši igrači i dobro treniraju. Dobili smo 2 izuzetna pojačanja. Cenim i poštujem šta u Lazarevcu rade godinama. Pojačali su se dosta dobro. Mi smo spremni, dobro smo trenirali, ući ćemo jako u utakmicu, verujemo u pobedu. Mislim da smo fizički spremniji - kaže trener Napredka.

Utakmica u Lazarevcu na programu je u subotu, 26. septembra, od 19:30.


Piroćanci na otvaranju sa Beograđanima

Ekipa Pirota će se po prvi put u istoriji takmičiti u okviru Košarkaške lige Srbije, a plasman u ovaj rang takmičenja obezbedili su nakon prekida svih takmičenja, administrativnom odlukom Košarkaškog saveza Srbije o proširenju takmičenja sa 14 na 16 klubova.

Svoju prvu sezonu u KLS-u otvaraju utakmicom sa ekipom OKK Beograda, a zbog situacije sa epidemijom korona virusa, ljubitelji košarke u Pirotu neće moći da prisustvuju istorijskoj utakmici.

Sa nekoliko pojačanja u premijernoj sezoni nameravaju da se prikažu u dobrom svetlu i da dokažu da su zasluženo u ovom rangu. kk pirot Utakmice se igraju bez prisustva publike; foto: KK Pirot

U nešto izmenjenom sastavu u odnosu na prethodnu sezonu krećemo, ekipa je formirana sukcesivno i u hodu tokom priprema. Očekujemo utakmicu jakog intenziteta protiv ekipe koja prestavlja kombinaciju iskustva i mladosti i koja svakako želi mnogo bolju sezonu od prethodne - kažu u klubu.

Ekipa OKK Beograda je tokom prethodne sezone igrala sa dosta oscilacija i sezonu je završila na pretposlednjem, 13.mestu tabele, a u novu sezonu će ih predvoditi novi trener Branislav Ratkovica, do skora igrač ovog tima, koji ima iskustvo igranja u inostranstvu, Megi i Partizanu.

Pirot i dalje predvodi trener Marko Spasić koji ih uspešno vodi u poslednje 4 sezone, a i Piroćanci očekuju neizvesnu i ujednačenu sezonu.

Nova sezona KLS će sudeći po novim sastavima svih ekipa i gotovo nepodeljenom mišljenju košarkaške javnosti biti jača i potencijalno neizvesnija od prethodnih. Nadamo se uskoro ipak da će biti igrana uz prisusvo publike - kažu u klubu

Utakmica u Hali Kej u subotu, 26. septembra, počinje od 19:30.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: