Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 29. 9. 2017.

| Sport

Počinje Prva futsal liga - Kalča i Jastrebac gostuju, Piroćanci kod kuće

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Utakmica u hali "Čair" je poslednja na programu i njom će biti kompletirana tabela za ovu sezonu; foto: Vanja Keser
Samo 4 futsalera Kalče ostala u timu; foto: Vanja Keser

Ne smatraju u niškom prvoligašu Kalči da su favoriti u duelu u Smederevu jer, sem što su značajno podmladili sastav, nekolicina iskusnih futsalera koje imaju neće nastupiti. Ipak, oni spremaju taktiku i nadaju se da će iznenaditi takođe “okrnjeno” Smederevo u ponedeljak, 2. oktobra, od 19 sati.

Kalča se značajno izmenio tokom ovog prelaznog roka, veliki broj igrača je otišao, a dovedeni su dosta mlađi. Od starog sastava ostala su četvorica futsalera, od kojih će trener Vojkan Vukmirović moći da računa samo na Dalibora Matejeva, jer je golman Milan Đorđević u inostranstvu, njegov prezimenjak Jovan se oporavlja od operacije, a Marko Ilić kažnjen zbog crvenog kartona od prošle sezone.

Smatram da smo još neiskusna ekipa, iako smo zadržali neke starije igrače, da budu okosnica kluba, još nismo uspeli da se uigramo i da budem zadovoljan kako funkcioniše. To ćemo tražiti kroz prvenstvo, bitno je da nam igrači budu zdravi, da dobro radimo, ali trebaće vremena da rezultati dođu - rekao je Vukmirović.

Pomoćni trener reprezentacije Srbije, koji je i sam niški klub preuzeo letos, rekao je i da je nesporna mladost i želja njegovih igrača, ali nisu iskusni, niti uigrani. Sa druge strane, i Smederevu nedostaju neki važni igrači, pa se Vukmirović ipak nada da mogu da pruže dobru partiju.


Sezonu otvara Jastrebac iz Blaca

Ekipa koja je u ligi ostala zahvaljujući gašenju Euro Motusa iz Beograda, sezonu će otvoriti gostovanjem prošlogodišnjem šampionu Regionalne lige Zapad, RB-u iz Valjeva, a meč je na programu danas od 19:30.

Jastrebac je prošle godine debitovao u Prvoj ligi, ali je takmičenje završio neslavno - bio je najviše plasirani tim od 4, koliko napuštaju ligu. Međutim, Beograđani su se ugasili, pa je prema pravilniku, njihovo mesto zauzeo tim Blaca, kao prvi ispod “crte”.

Njihov protivnik je tokom prošle sezone zabeležio 18 pobeda, uz 3 poraza i 1 remi, pa su se kao šampioni Druge futsal lige Zapad, plasirali u najjače takmičenje.


Piroćanci na debiju kod kuće

U hali “Kej” susrešće se dva nova člana prvoligaškog karavana - Pirot i International, a meč je na programu u subotu, 30. septembra, od 19:30. Oba tima bila su prošle sezone šampioni drugih liga, pa je neizvesno šta se može očekivati u ovom meču.

Piroćanci su prošle sezone pobedili 15 puta, izgubili samo od niških timova Ekonomist i Vinter sport, a remizirali su sa Vranjem.

Sa druge strane, Novosađanima su poraze nanele samo ekipe TFK i Forum, pa su prilično dominantno završili sezonu na liderskoj poziciji Druge futsal lige Vojvodina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: