Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 16. 4. 2024.

| Sport

Počinje borba za opstanak Radničkog - prvi rival komšija iz Surdulice

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Radnički Niš
Radnički blizu opstanka; foto: Jelena Mišić

Završen je osnovni deo Superlige i u poslednja četiri kola niški Radnički je nanizao tri pobede i remi, ali ga to nije spasilo igranja u plej-autu i borbe za opstanak pošto je tokom ostatka sezone bio blizu dna. Poznat je raspored u plej-autu, a tim iz Niša u prva tri kola igraće sa poslednje tri ekipe - surduličkim Radnikom, Železničarom iz Pančeva i beogradskim Voždovcem.

Remijem u Novom Pazaru fudbaleri Radničkog završili su osnovni deo Superlige gde su bili u donjem delu tabele, često i na pretposlednjem mestu. Sada sledi igranje u plej-autu i borba za opstanak.

Pred nastavak sezone Radnički je na 11. poziciji sa 9 pobeda, šest remija i 15 poraza, a na kraju sezone dva tima direktno ispadaju u niži rang, dok 13. i 14. ekipa na tabeli će igrati baraž sa trećeplasiranim i četvrtoplasiranim Prve lige.

Raspored Nišlija je poznat - prvi rival je poslednjeplasirani Radnik iz Surdulice, ekipa koja je nedavno slavila u Nišu. Meč je u nedelju, 20. aprila od 20 sati na stadionu "Čair".

Nakon ovog duela Radnički igra u Pančevu protiv Železničara, pretposlednjeg tima na tabeli od kog je izgubio u gostima i igrao nerešeno na "Čairu", a potom dočekuje Voždovac kog je nedavno pobedio (2:1) u Nišu.

Nišlije, potom, igraju u Subotici sa Spartakom, sa kojim je igrao nerešeno u Nišu i početkom aprila savladao na "Čairu".

U 35. kolu Nišlije dočekuju IMT, beogradski tim kog su savladali oba puta u sezoni, a onda dočekuju Javor od kog su poraženi u Ivanjici, a pobedili kao domaćini.

Poslednje kolo plej-auta donosi isti scenario kao poslednje kolo Superlige - Radnički igra u Novom Pazaru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    19:48 // 16. 4. 2024.

    Vec par godina, pisaste da je ovo "" derbi juga"??? Kad je borba za opstanak, pod uticajem kladionica, mesetara i Kokezijanaca,nema derbija?
    Bruka i beda za Radnicki, umesto da konkurse za kvalifikacije, za Evropske kupove, bori se za goli zivot, sa dojucerasnjim zonasem!

  • Гага

    15:41 // 16. 4. 2024.

    Ако играмо,као у задње време,нема проблема...а,да смо тако играли целу сезону,били би у врху...шта ту не"штима"?!

  • Bane

    13:38 // 16. 4. 2024.

    Rasprodajte i stadion i igrače grad nema vajde dok se klub ne privatizuje samo je na trošak a ulice Niša nikada gore!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: