Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 13. 9. 2018.

| Sport

Počinje sezona u Prvoj futsal ligi, jug sa četiri predstavnika

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
futsal
Prvo kolo Prve lige u Vranju i Nišu; foto: Vanja Keser

Jastrebac iz Blaca otvoriće novu sezonu u najjačem domaćem futsal takmičenju, pošto će u petak, 14. septembra gostovati Novom Pazaru. Najteži posao na startu imaće novajlija Vranje, koji će dočekati šampiona Ekonomac 15. septembra, istog dana kada će i niški Vinter sport biti domaćin beogradskom FON-u.

Svoju treću sezonu zaredom u Prvoj ligi ekipa iz Blaca otpočeće duelom zakazanim za 19 sati, u kome će joj rival biti jedan od najboljih srpskih timova prošle sezone. Novopazarci su standardni učesnici Prve lige, a prošle sezone su “dogurali” do polufinala plej-ofa, a na tom putu su eliminisali niškog Kalču.

Godinama neprikosnoveni tim u Srbiji kragujevački Ekonomac biće prvi test Vranjanaca u Prvoj ligi. Južnjaci, koji su se nakon dve godine pauze vratili među elitu, premijeru u najjačem takmičenju imaće od 19 sati, a na Fejsbuk stranici kluba najavljuju spektakl.

Još jedan novajlija u eliti je Vinter sport, koji se tokom leta pojačao i na igračkom i na trenerskom planu: stigli su strateg Miloš Todorović i igrači Nikola Stanković iz Pirota, Marko Ilić iz Kalče, kao i reprezentativci Predrag Jovanović i Stefan Krstić iz Rumunije. Nišlije će svoj prvi meč igrati u hali "Čair" u subotu 15. septembra od 20:30.

Drugi predstavnik Niša u najjačem takmičenju je Kalča, koji je standardni učesnik lige, a koji će svoj meč prvog kola odigrati kasnije u odnosu na ostale klubove. Niški futsaleri će u ponedeljak, 17. septembra od 20:15 igrati u Beogradu, protiv ekipe Srpska. Tim sa Novog Beograda u Prvu ligu je “upao” iako je prošlu sezonu završio na 7. poziciji Druge lige, jer je International odustao od takmičenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: