Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:50, 8. 10. 2021.

| Sport

Počinje stonoteniska sezona, Niš domaćin muškim ekipama

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
sala, os dusan radovic, nis, duvaniste, foto ljubica jocic
Sala u Duvaništu; foto: JV / Lj. J.

Prva četiri kola Superlige za stonotenisere biće odigrana u subotu, 9. oktobra i nedelju, 10. oktobra u sali Osnovne škole "Dušan Radović" u niškom naselju Duvanište. Niš, koji ove sezone ima rekordno po dva predstavnika u muškoj i ženskoj konkurenciji, ugostiće najbolje ekipe stonotenisera i tokom vikenda će publika moći da vidi ukupno 24 meča. Sa druge strane, dame dva niška kluba igraju za vikend u Vršcu.

Kao i prošle godine, takmičenje će se održati po izmenjenom sistemu - prvi deo će se igrati turnirski, po tri dvodnevna turnira u obe konkurencije, na kojima će svaka ekipa odigrati po četiri meča. Potom će se izdvojiti šest bolje i šest lošije plasiranih ekipa i tako igrati još 10 kola, dvokružno.

Bodovi osvojeni u prvom delu takmičenja se prenose u drugi deo, a prvak je ekipa koja osvoji najveći broj bodova na konačnoj tabeli. Dve poslednjeplasirane ekipe napuštaju elitni rang.

Niš prvi put u istoriji ima četiri predstavnika u najjačem takmičenju - po dva u muškoj i ženskoj konkurenciji, a najbolji muški klubovi igraće ovog vikenda u Duvaništu.

Trećeplasirana ekipa prošle sezone Železničar i novajlija Medijana brane boje Niša, a u subotu, 9. oktobra od 10 sati Železničar igra protiv Stenes iz Zrenjanina, dok Medijana igra protiv Ade. Od 16 sati Medijana igra protiv beogradskog Partizana, a Železničar sa zrenjaninskim Banatom. Dan kasnije, u nedelju, 10. oktobra od 10 sati Železničar se sastaje sa ekipom Požarevca, a Medijana sa novosadskom Vojvodinom, a od 16 sati Medijana igra protiv Stenesa, a Železničar protiv Spartaka iz Subotice.

Ženske ekipe iz Niša vicešampion Josip Kolumbo i novajlija Stoni ovog vikenda igraju u Vršcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: