Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:10, 9. 4. 2010.

| Sport

Počinju pripreme za finale Svetske lige

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti

Konstituisan Izvršni odbor za organizaciju finalnog turnira Svetske lige u vaterpolu, koji će od 12. do 18. jula biti održan u Nišu.

Izvršni odbor odmah je formirao i nekoliko operativnih komisija, čiji će zadatak biti realizacija planova na terenu a cilj je da kompletna infrastruktura bude spremna za turnir već 1. jula.

- Grad Niš je potpuno infrastrukturno spreman da ovakvo takmičenje organizuje na kvalitetan način. Tu pre svega mislim na hotelski smeštaj, turističku ponudu i naravno sam kupališni kompleks, koji u potpunosti zadovoljava stroge strandarde FINA Svetske lige - rekao je gradski Većnik Miodrag Radović, jedan od dvojice kopredsednika novoformiranog Izvršnog odbora.

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije, Marko Stefanović, koji će obavljati i funkciju drugog kopredsednika IO, kaže da je veoma zadovoljan onim što Sportski centar Čair nudi.

- Objekti su više nego zadovoljavajući i promene koje planiramo će u stvari biti čisto kozmetičke - rekao je Stefanović nakon obilaska Sportskog centra.

Predviđeno je da kupališni kompleks Čair u vreme šampionata prima i do 2.500 posetilaca. Osim postojećih biće postavljene još dve velike montažne tribine i jedna manja.

Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović finalni turnir Svetske lige ocenio je kao najveći sportski događaj u Srbiji u 2010. godini i izrazio očekivanje da će se grad Niš pokazati kao dobar domaćin i da će turnir biti na najbolji način iskorišćen za promociju grada.


Dobijanjem ovog turnira reprezentacija Srbije automatski je izborila pravo učešća na ovom renomiranom takmičenju, koje će biti održano na bazenu Čair.

Uz reprezentaciju Srbije, za titulu će se nadmetati još sedam reprezentacija, koje će plasman na finani turnir izboriti kroz kvalifikacije.

Do sada su se finalni turniri održavali u sledećim gradovima: 2002 - Patra (Grčka), 2003. Njujork (SAD), 2004. Long Bič (SAD), 2005. Beograd (SCG), 2006. Atina (Grčka), 2007. Berlin (Nemačka), 2008. Djenova (Italija), 2009. Podgorica (Crna Gora).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tasha

    19:45 // 25. 6. 2010.

    Jos samo kada biste nam rekli gde se kupuju karte, bilo bi fino. Vec je pocelo i reklamiranje, a nikakve vesti o ulaznicama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: