Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:58, 31. 7. 2021.

| Sport

Podela bodova u Surdulici - Kahriman doneo bod Radničkom

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Radnik - Radnički
Po jedan gol na obe strane u prvom poluvremenu; foto: M. M.

U derbiju juga fudbaleri Radnika i Radničkog remizirali su rezultatom 1:1 (1:1). Junak utakmice bio je golman Nišlija Damir Kahriman koji je u 55. minutu odbranio penal Subotiću i tako pomogao svom timu da ostane neporažen posle 3 kola u Superligi.

Nije se dugo čekalo na prvi gol, pošto su u 3. minutu fudbaleri Radnika došli u vođstvo. Duga lopta došla je do mladog napadača Milovanovića koji je lob udarcem sa nekih 25 metara prebacio istrčalog golmana Radničkog Kahrimana i postigao još jedan u nizu lepih golova ove sezone.

Uzvraćaju fudbaleri iz Niša u 9. minutu, ali Japanac Mićubići nije uspeo iz dva pokušaja da poravna rezultat. Prvi njegov šut glavom odbranio je Ranđelović uz pomoć prečke, a onda je na odbijenu loptu još jednom mladi golman Radnika pokazao svoje kvalitete.

Do izjednačenja su Nišlije ipak uspele da stignu u 20. minutu, pošto je Škrbić nakon solo prodora levom nogom pogodio bliži ugao gola Surduličana. Nakon gola Radničkog, domaći pruzimaju terensku inicijativu, ali iz toga nisu uspeli da ozbiljnije priprete golu niške ekipe. U 36. minutu pokušaj sa distance imao je Mitrović, ali je lopta završila u naručju Ranđelovića. Do kraja prvog poluvremena zbog protesta opomenu je dobio trener Radnika Igor Bondžulić. Radnik - Radnički Radnik sa bele tačke imao šansu da osvoji sva tri boda; foto: M. M.

Prvu šansu u drugom delu gosti su imali već u 46. minutu, ali je udarac Mićubićija otišao pored gola. Veliku šansu da opet dođe u prednost Radnik je propustio u 55. minutu, nakon što je Spasić oboren u kaznenom prostoru, međutim Kahriman je pročitao nameru Subotića i odbranio penal. Novu veliku priliku Surduličani su imali samo 5 minuta kasnije kada je Janjić iskosa šutirao preko gola.

Nije bilo ozbiljnijih prilika do 85. minuta kada je krilni igrač Surduličana Spasić probio po desnoj strani i ubacio oštru loptu u šesnaesterac, ali je ona prošla pored svih igrača. Za razliku od prvog poluvremena kada se igralo otvoreno i dinamično u drugom delu je ritam utakmice pao nakon promašenog penala domaćih, pa je u derbiju juga ostalo 1:1.

Nakon tri kola Radnik je sakupio 3 boda, jer je sva 3 puta remizirao, dok su izabranici trenera Stanovića sakupili 5 bodova.

U narednom kolu Radnik gostuje u Kragujevcu još jednoj ekipi Radničkog, dok će Radnički na "Čairu" dočekati tim TSC-a iz Bačke Topole.

Linglong Superliga, 3. kolo Radnik - Radnički Niš  1:1 (1:1)

Stadion: Gradski stadion Surdulica;

Strelci: Radnik: Milovanović; Radnički: Škrbić;

Sudija: Miloš Milovanović

Žuti kartoni: Radnik: Spasić, Malešević, Stojanović, Medić, Simonović; Radnički: Škrbić, Ilić, Duronjić, Kasalica;

Crveni kartoni: /

Radnik: Ranđelović, Jokić, Radmanovac, Malešević (od 46. minuta Simonović), Bogdanovski, Milovanović (od 85. minuta Dimitrov), Subotić (od 57. minuta Lukić), Biber, Stojanović, Janjić (od 67. minuta Medić), Spasić;

Radmički: Kahriman, Kovačević, Stevanović, Bjeličić, Mićubići (od 55. minuta Ilić), Škrbić, Duronjić (od 85. minuta Stanković), Vujanović, Pejović (od 63. minuta Kasalica), Mitrović, Vukadinović (od 55. minuta Ćirković);

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • F

    17:48 // 5. 8. 2021.

    Bratski podelili bodovi pa ce vidimo naprolet.Vazna je kladza, sve ostalo ce se dogovorimo.Kvotica je najbitna.

  • Ponos grada Nisa

    13:17 // 2. 8. 2021.

    Ping pong liga smejurija se nastavlja da je rezultat na kraju utakmice bio 0:5 mislio bi drugačije ovako sramno za fudbalski klub iz Niša.Svi napolje iz kluba!!!!!

  • Izbori

    19:47 // 1. 8. 2021.

    I dalje je radnik nepremostiva prepreka za nas u jurisu ka evropi..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: