Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 16. 7. 2019.

| Sport

Podmlađeni Mašinac otpočeo pripreme, predvođen novim-starim trenerom

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Perica Krstic sudija Masinac
Novi-stari trener na klupi Mašinca; foto: Vanja Keser

Fudbalerke niškog Mašinca u narednoj sezoni ponovo će predvoditi Perica Krstić, pošto je Slobodan Žuća Miletić otišao u muški klub Car Konstantin. Podmlađeni sastav, pošto je klub rešio da mlade fudbalerke sa juga Srbije priključi prvom timu, okupio se na Delijskom visu, gde je otpočeo pripreme za novu sezonu.

Stari-novi trener Mašinca vratio se iz Grčke gde je radio prošle godine i ponovo preuzeo prvi tim. Ipak, u tom poslu će mu, kako sam kaže, pomagati Ana Lilić, koju želi da pripremi kako bi ga od sledeće sezone nasledila na mestu prvog trenera.

Hteli smo da naše snage aktiviramo ove godine, ja sam se vratio iz Grčke i onda je meni kao sportskom direktoru dato da povedem ekipu i pravim trenere iz naših redova. Tako da je Ana Lilić moj asistent, ona će igrati još ovu godinu. Srđan Raković i ja ćemo zajednički voditi ekipu ove sezone, a gledaću da Anu pripremim za funkciju glavnog trenera - rekao je Krstić.

Trenutno trenira tridesetak fudbalerki, pošto su sem Nikolete Nikolić i Ane Ivanov tu sve fudbalerke koje su nastupale i prošle sezone. Uz njih, prvom sastavu priključeno je 9 mladih fudbalerki iz ovog dela Srbije.

Sestre Anica i Milica Jelić, kao i Anđela Kostić iz mlađeg pogona Mašinca priključene su prvom timu. Iz niškog Radničkog su stigle Jana Milenković, Sanja Krstić i golman Vanja Stanković, a tu su i dosadašnje fudbalerke Morave iz Žitkovca Andrea Jović i Jana Milosavljević, kao i Verica Stevanović iz Prokuplja.

Ovih dana planiramo da taj spisak “prinova” kompletiramo. Ima još 2, 3 igračice koje želimo da dovedemo i da iz tog mladog tima, s obzirom na to da ja imam dovoljno iskustva, napravimo jedan zaista novi tim. Sve one su igrale u reprezentativnim selekcijama, tako da je to nama bila vodilja, da dovedemo i afirmišemo te devojčice - rekao je Krstić.

Tokom leta ne planiraju zvučnija pojačanja, pa im je ambicija da ostanu među 4 najbolje ekipe u Srbiji, dok tokom zimskog prelaznog roka planiraju inostrana pojačanja, a uz njih možda i veće rezultate.

Nova superligaška sezona počinje 18. avgusta, a raspored će biti određen žrebom, zakazanim za 25. jul. Niške fudbalerke će do kraja meseca trenirati na Delijskom visu, dok će od 4. do 11. avgusta boraviti na Kopaoniku. Plan je da odigraju nekoliko prijateljskih utakmica sa srpskim superligašima i nekim makedonskim ekipama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: