Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:07, 12. 8. 2022.

| Sport

Podmlađeni tim OK Niša počeo pripreme za sezonu u Prvoj ligi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
OK Niš
Novi početak; foto: OK NIš

Pripreme za novu sezonu, u kojoj će igrati u drugom rangu takmičenja, odbojkaši Niša počeli su u hali "Čair", a plan je da spremanje za nove izazove odrade u Nišu, kao i prethodnih godina. Povratak u elitu je jedina želja, kaže trener Dragan Svetozrević, a ekipu uglavnom čine mladi i grači i izdanici Škole odbojke OK Niša.

Skoro dva meseca pre početka nove sezone ekipa Odbojkaškog kluba Niš se okupila pod budnim okom šefa stručnog štaba Dragana Svetozarevića.

Krenuli smo sa treninzima, radimo u objektima Sportskog centra "Čair", na bazenu, u hali, u teretani. Mi, ni kada smo imali veći budžet i bolju finansijsku situaciju, nismo išli van Niša, pa nećemo ni sada. Ekipa se malo promenila. Za razliku od prošle sezone, kada nas je napustilo osam igrača, sada je otišlo samo pet. Ugovori su istekli Joviću, Jeliću, Saviću, Garvašu i Mašuloviću - rekao je Svetozarević.

Ove sezone, Odbojkaški klub Niš računa na mlađe snage, pa uz igrače iz mlađih selekcija, stižu i pojačanja.

Strahinja Vulović iz Vojvodine je potpisao ugovor na četiri godine. Radi se o 18-godišnjem dizaču, a vratili smo i libera Miloša Đorđevića iz Borca. Libijac Mustafa je produžio ugovor, a očekujemo i jednog mladog primača iz Nigerije - kaže Svetozarević.

ok nis Ekipa podmlađena; foto: JV / Vanja Keser

Pored ovih igrača, tri člana iz mlađih kategorija su potpisali dugoročne ugovore, pa je klub tako pokazao da će se oslanjati na mlade nade.

Prošle godine su četvorica iz omladinskog pogona potpisala višegodišnje ugovore, pa sa Nikolom Stojkovićem, Đorđem Eremićem i Danilom Antićem od ove sezone, klub ima sedmoricu iz svojih redova. Nikola Milovanović, Stefan Živković, Aleksandar Jovanović i Nemanja Miljković su produžili ugovore, pa je tako napravljena okosnica tima. Možda se još pojačamo, ali sve će zavisiti i od situacije na terenu - dodaje trener Niša.

Borba za povratak u Superligu, u koju su prvi put u istoriju ušli 2015. godine, odbojkašima Niša neće biti laka. I pored jakih protivnika u drugom rangu, u redovima Nišlija misli se samo na jedno - povratak u elitu.

Uvek su iste ambicije, to je osvajanje jedno od prva dva mesta i ekpsresni povratak u Superligu - kaže Svetozarević.

OK Niš je prošle sezone imao tešku takmičarsku godinu, kao i mnogi klubovi u ovom gradu. Upisana je samo jedna pobeda, pa poslednje mesto i ispadanje u Prvu ligu su bili neminovni.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    18:34 // 12. 8. 2022.

    Vazno da su uprava i trener ostali na svojim mestima i pored sramotnog ispadanja ! Pripadnost sns je alibi za neuspehe !Dobra su ovo deca,ali nemaju sta da traze u seniorskoj konkurenciji, neki od njih nemaju ni 18 godina ! Veliki je to uspeh, otislo " samo 5" ! Epilog se nazire, bice ekspresno, ali seoba u nizi rang!
    Niski sport na stubu srama!

    • Nisleja

      11:46 // 13. 8. 2022.

      Pokaži mi jednu člansku kartu SNS nekog od trenera ili člana uorave i ja ću ti se pokloniti. Do tada, se izvini svima!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: