Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 17. 1. 2019.

| Sport

Pojačan Mašinac počeo pripreme za nastavak sezone

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
masinac, foto jv vanja keser
Nema prevelikih obećanja; foto: JV / Vanja Keser

Sa tri nove igračice i većinom ekipe koja je igrala tokom prvog dela sezone, Ženski fudbalski klub Mašinac iz Niša počeo je pripreme za prolećni deo prvenstva. Predsednik ekipe sa Delijskog visa Perica Krstić ne obećava titulu i osvajanje Kupa, već samo finansijsku stabilizaciju kluba.

perica-krstic-i-fudbalerke,-masinac,-januar-2019,-foto-lj-j Perica Krstić, predsednik UO Mašinca, obratio se okupljenim igračicama; foto: JV / Lj. J.

Najtrofejniji niški sportski kolektiv i nekadašnji višestruki prvak države Mašinac počeo je pripreme za nastavak sezone u kojoj će pokušati da osigura plej-of i doigravanje za titulu. Niški tim je jesenji deo šampionata završio na četvrtom mestu sa pet pobeda i po dva remija i poraza.

Predsednik Upravnog odbora Perica Krstić najavio je bolje dane za Mašinac i finansijsku konsolidaciju.

Ozbiljno smo pristupili startu priprema. Jedini smo ženski fudbalski klub iz Superlige koji je počeo pripreme i drago mi je zbog toga. Činimo sve da obezbedimo maksimalne uslove devojkama za rad i probleme koje smo imali, rešićemo uskoro - kaže Krstić.

pocetak-priprema-masinca,-januar-2019,-foto-lj-j Na prozivci bilo 17 fudbalerki, pet opravdano izostalo; foto: JV / Lj. J.

Dosad je iz Mašinca otišla Jovan Brusin, a pred početak priprema klub su pojačale 27-godišnji štoper Nikoleta Nikolić, koja stiže iz Sarajeva, kao i dvojac iz niškog Radničkog 2012 Ana Stevanović i Ana Lilić, koja će i pomagati šefu stručnog štaba Slobodanu Miletiću.

Klub je u potrazi za golmanom jer hoćemo da imamo tri ozbiljan golmana. Pokušavamo da dovedemo još neke igračice, a nadam se da ćemo i uspeti u tome. Tako bismo u završnicu prvenstva ušli jači. Imamo šanse da se borimo za vrh tabele u šampionatu, kao i za trofej u Kupu - kaže Miletić.

Prema planu priprema, igračice će do 1. februara trenirati u teretani i balon-sali, a onda sledi i izlazak na teren.

Ekipu očekuju dve pripremne utakmice u Makedoniji sredinom februara, a početkom marta i turnir u Grčkoj.

Nastavak takmičenja u Superligi je 17. marta kada niški tim dočekuje Požarevac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: