Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 5. 12. 2017.

| Sport

Pojas profesionalnog šampiona Balkana osvojio Radulović

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Novak Radulović profesionalni pojas
Osvojen šampionski pojas u kategoriji do 71,8 kg; foto: KBK Niš

Nanevši tek drugi poraz u karijeri Grku Taftiju Mojtabi, Nišlija Novak Radulović osvojio je pojas profesionalnog šampiona Balkana u kik-boksu. I pored toga što je nekoliko puta oborio protivnika, reprezentativac Srbije je, pred svojom publikom u hali “Čair”, slavio tek nakon sudijske odluke.

Borba je završena nakon 5 rundi, a sudije su odlučile da je Radulović bio bolji rezultatom 50:44. I Grk je pokazao izdržljivost, kako su ispričali u Kik-boks klubu Niš i uprkos tome što mu je sudija jednom brojao, dočekao kraj na nogama.

Novak je posle dobijene dve runde, u 3. rundi Grka slao na pod, ali je Mojtaba dokazao da je odličan borac i posle brojanja od strane sudije, nastavio u još jačem tempu. Posle dosta primljenih udaraca, Mojtaba je još jednom bio pred brojanjem, ali je meč ipak završen na poene - kažu u niškom klubu.

Samom meču za profesionalni pojas prethodile su uvodne borbe, u kojima su se kik-boseri kluba Niš borili sa protivnicima iz regiona, a većina je bila uspešna. Tako su slavili Ognjen Mitrović, Natalija Savić, Miloš Janković, Nikola Lazarević i Stefan Paunović.


Niš najbolji i na takmičenju "Balkan best fighters"

Profesionalne borbe bile su svojevrsna uvertira za takmičenje "Balkan best fighters", koje se takođe održalo u "Čairu", a Nišlije su i tu bile dominantne. Tako je Kik-boks klub Niš bio najbolji na ovom takmičenju i ostavio za sobom odlične ekipe iz Bugarske i Makedonije.

Nišlije su se, među više od 500 takmičara iz 9 zemalja, izborile za 11 zlatnih i 7 srebrnih medalja, što je bilo dovoljno za trofej najboljeg.

Inače, sledeće takmičenje na kome će nastupiti seniori i kadeti Niša biće Prvenstvo Srbije u "ful kontaktu". U klubu kažu da će, bez obzira na ishod tog takmičenja, oni zadržati 1. mesto u generalnom plasmanu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: