Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 14. 4. 2019.

| Sport

Ponikli u Radničkom, a fudbalski put ih odveo preko Drine

Autor:Južne vestiIzvor:Južne vesti
Ignjatović Mitrović Kostič
I dalje redovno prate Radnički i raduju se njegovim uspesima; foto: Jasenko Jeremić

Gradski rivali Sloboda i Tuzla city, nekadašnja Sloga, klubovi su u kojima su svoja mesta pronašla trojica fudbalera iz Niša koji su, nakon mnogobrojnih klubova, na kraju završili u Bosni i Hercegovini, tačnije u Tuzli. Ivan Kostić, Aleksandar Ignjatović i Nikola Mitrović deca su niškog Radničkog, no fudbalska sudbina odredila im je da svoje znanje i veštine pokazuju publici u Premijer ligi BiH.

Ivan Kostić, 29-godišnji štoper, prvi je stigao u grad soli i obukao dres nekadašnjeg jugoslovenskog prvoligaša Slobode. Od avgusta 2015. do januara 2017. nosio je crveno-crni dres, a onda je na iznenađenje mnogih prešao u redove gradskog rivala Sloge. U međuvremenu klub je promijenio ime u Tuzla city i sada se nadmeće u najvišem rangu, a Ivan Kostić je kapiten “nebeskoplavih”.

Još malo će 5 godina od kako sam u Tuzli i ne znam ni sam koliko sam puta ponovio da se ovde osećam kao kod svoje kuće. Stekao sam prijatelje za koje verujem da će mi biti do kraja života - kaže Kostić, koji se trenutno oporavlja od povrede.

Njegovim stopama krenuo je u leto 2017. godine i godinu dana stariji Aleksandar Ignjatović. Nekadašnji odbrambeni fudbaler Fejenorda trenutno je stub odbrane Slobode i jedan od najkvalitetnijih štopera bosanskohercegovačke lige. Kostić i Ignjatović su nekada igrali u omladinskim kategorijama Radničkog, a danas su na suprotnim stranama i nose dresove tuzlanskih gradskih rivala. Nikola Mitrović Mlađi od dvojca iz FK Tuzla city na starijeg gleda kao na brata; foto: Jasenko Jeremić

Što sam duže u Tuzli sve mi se više dopada. Malo mi je bilo dosadno u početku, ali sada je sve drugačije. Upaznao sam puno kvalitetnih ljudi ovde koji su mi učinili boravak lepšim. Najviše mi se sviđa što nema podele. Svi su jednaki. Kad to kažem mislim na versku pripadnost i na to ko koliko para ima. Svi se druže i svako svuda izlazi. Svi su jednaki - priča Ignjatović.

Najmlađi u niško-tuzlanskom trojcu je Nikola Mitrović, 21-godišnji vezni fudbaler, koji je takođe pre dve godine stigao u grad soli i nastupa za Tuzla city. Upravo mu je saigrač Kostić i pomogao da karijeru nastavi u Tuzli.

U Tuzli se osećam lepo, veoma je gostoprimljiv grad. Svi su me prihvatili odlično od prvog dana. Sa Kostićem se mnogo družim. On mi je kao stariji brat! Trenutno je povređen i želim mu što brži oporavak. Sa Ignjatovićem sam bio u Radničkom i mogu da kažem da je veoma pozitivan i dobar momak i fudbaler - zaključuje Mitrović.


Nišlije ne zaboravljaju svoj Radnički i raduju se njegovom uspehu

I dok ova trojica Nišlija grade svoju karijeru u Bosni i Hercegovini, u njihovom rodnom gradu trenutno je u centru pažnje Bosanac - Nermin Haskić. Najbolji strelac Superlige napravio je senzaciju ove sezone na “Čairu”, a sa 20 golova, postignutih samo u prvenstvu, ubedljivo je najbolji strelac u regionu.

To je i jedan od uzročnika sjajne sezone koju igra Radnički. On je 2. na tabeli Superlige i za vodećom Crvenom zvezdom zaostaje 4 boda. Za izlazak na međunarodnu scenu ima šanse da se izbori i putem Kupa, u kome igra polufinale protiv Partizana, a ovakav razvoj situacije na "Čairu", raduje i trojicu Nišlija koji igraju u Tuzli. Ivan Kostić Kostić je kapiten "nebeskoplavih"; foto: Jasenko Jeremić

Naravno da pratim Radnički. Ipak je to moj matični klub u kojem sam proveo 8 godina. Drago mi je što se sve ovo dešava oko kluba, jer Niš zaslužuje jak Radnički. Za sada su dosta toga uradili i više od očekivanog, tako da kako god se završi na kraju, oni, igrači i stručni štab zaslužuju jedan veliki respekt - poručuje Kostić.

Optimističan po pitanju kluba u kome je ponikao je i Mitrović.

Navijam za njih i mislim da će sezonu završiti na drugom mestu. Takođe, verujem da će osvojiti Kup - optimističan je Mitrović.

Inače, do kraja Premijer lige ostalo je još 8 kola, a nijedan od dva kluba iz Tuzle još nije obezbedio opstanak. Mnogo je bliža tome Sloboda, koja se nalazi na sedmoj poziciji, dok je Tuzla city deveta od 12 ekipa u prvenstvu.

*Ovaj tekst nastao je zahvaljujući Jasenku Jeremiću, novinaru iz Tuzle.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: