Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:15, 27. 6. 2019.

| Sport

Ponovo neizvesno u "Čairu", na kraju šok za Turkinje u režiji Italijanki

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Italija Turska Evropsko prvenstvo za košarkašice
Sušno u "Čairu", makar kada je o koševima reč; foto: Vanja Keser

Delom zbog strašne agresivnosti u odbrani, delom zbog nepreciznosti košarkašica, drugi meč dana u grupi koja se igra u niškoj hai "Čair" na Evropskom prvenstvu protekao je u mučenju oba aktera i neobično malom broju koševa. Utisak je donekle popravila poslednja četvrtina, do samog kraja neizvesna, u kojoj su Italijanke prelomile i savladale favorizovane Turkinje sa 57:54.

Počelo je ujednačeno, ali su Turkinje dodale gas i začas stigle do +11. Međutim, najbolje rangirane košarkašice u niškoj grupi su tu stale. Tokom prvih 6 minuta druge deonice nisu ubacile nijedan jedini poen. Jačem timu ovakav slom rivala omogućio bi da povede sa velikom razlikom, međutim, nije značajno bolje bilo ni u redovima Italijanki.

Za rukom im je pošlo da se približe na -1, ali su onda tri pogođena slobodna bacanja uzdanice Fenerbahčea Olcaj Cakir malo pokrenule “mesečeve zvezde”. Pelin Bligic pogodila je prvo trojku, potom i polaganje, ali tu su Turkinje ponovo stale, pa je koš Italijanke koja takođe nastupa za Fenerbahče Giorgie Sotana doneo prvo vođstvo Italijankama u poslednjim sekundama prvog poluvremena.

Ipak, 4 i po minuta trebalo je košarkašicama u belim dresovima da postignu novi poen. Srećom po njih, Turska i dalje nije pronalazila pravi recept za njihovu odbranu, pa im nisu odmakle daleko.

Pred poslednju deonicu imale su svega poen prednosti, ali je na bolje “dane” za Tursku zaličio početak poslednje četvrtine, koju su otvorile trojkom Cakir. Međutim, manje od 4 minuta do kraja Sotana je donela novo izjednačenje Italiji (49:49), a odmah potom i vođstvo, obećavši malobrojnoj publici još jednu zanimljivu završnicu. Čvršće su odigrale u završnici košarkašice u plavim dresovima i na kraju slavile sa 57:54.

Ni iz daleka nisu ove dve selekcije imale podršku kao Mađarska i Slovenija, koje su igrale pre njih, ali se na tribinama našla nekolicina njihovih navijača. Međutim, bez skakanja i navijačke opreme, nisu mogli da pariraju onima koji su pre njih sedeli na tribinama.

Inače, ni ovaj meč nisu zaobišle povrede, pošto je Frančeska Doto na nosilima izneta sa terena.

Impresije turskog nacionalnog tima svele su se u jednu kratku rečenicu: "dobro smo počeli, loše završili". Sa druge strane, zadovoljstvo je isijavalo iz Italijanki, što zbog pobede, što zbog toga što sada, kaže košarkašica Martina Cripa, imaju mnogo pozitivne energije. Selektor Marko Krespi naglasio je da tim ima veliko srce.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Biletarnica

    06:47 // 28. 6. 2019.

    Planule karte...

  • Ouzo

    20:59 // 27. 6. 2019.

    Posecenost i interesovanje na niskom nivou,jer se nasa reprezentacija gura da igra u Bgd-u!

    • obavesten

      00:54 // 28. 6. 2019.

      Nasa reprezentacija igra u Zrenjaninu.......
      Prvo se raspitaj pa onda komentarisi.!!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: