Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 24. 6. 2013.

| Sport

Poplavljena hala Čair

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Picture-151.jpg

Poplava koja je zadesila Zetsku ulicu u Nišu spustila se do hale Čair i potopila je dve trećine parketa, svlačionice i kancelarije. Neizvesno je da li će biti održani mečevi Svetske lige u odbojci.

Picture-169

Nevreme koje je pogodilo Niš u nedelju uveče izazvalo je mnogo problema hali Čair pošto se poplava iz Zetske spustila do ulaza na istoku za osobe sa invaliditetom.

Voda se slila do parketa i tu je nanela najveću štetu.

- Šteta na parketu je velika, on je praktično neupotrebljiv. Ispod parketa je još jedan centimetar vode, a prema preporuci gradonačelnika i većnika za sport uključena je kompletna ventilacija. Čeka se saniranje štete, a šta će biti, da li će se menjati kompletan parket ili da se hobluje, vreme će pokazati - rekao je za Južne vesti Dragan Perić, direktor Sportskog centra Čair.

Kako Perić priča, ekipe Vatrogasne službe, JKP “Naisusa” i Sportskog centra radili su do 2h na sanaciji štete.

Picture-182 - Voda se slila i probila je dvoja vrata. Tekla je 2-2,5 sata i nismo mogli da je zadržimo. Potopila je sve naše prostorije, počev od naših kancelarija do svlačionica i dve trećine parketa. Bili smo mobilni do kasno u noć, ali uspeli smo da taj višak vode sklonimo - dodao je Perić.

Halu Čair su obišli i gradonačelnik Niša Zoran Perišić i većnik za sport Milan Pešić.

- Hala Čair je potpuno potopljena, sada sam bio tamo. Parket je potpuno propao, izlile se i fekalije. Tu nema govora, hala je neupotrebljiva do septembra - kazao je Zoran Perišić.

Kako je Perišić dodao, “hala je osigurana i šteta će biti nadoknadiva”.

- Nema problema da se zalepi, ali svaka izbočina se vidi. Treba Odbojkaški savez Srbije da odluči šta će biti - kažu predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije.

Picture-188 Dragan Perić, direktor Sportskog centra Čair, pokazuje dokle je došla voda

Kako kažu u Odbojkaškom savezu Srbije, sutra će biti doneta konačna odluka da li će mečevi Srbije i Nemačke u Svetskoj ligi ipak biti održani u Nišu, a sve u zavisnosti oko dogovora sa Svetskom odbojkaškom federacijom (FIVB).

Podsetimo, ranije je odlučeno da 4. vikend Svetske lige kada Srbija dočekuje Nemačku bude odigran u Nišu 29. i 30. juna.

I kanalizacija je problem

Problemi sa poplavom nisu jedini u hali Čair jer su veliki izgledi da ona ponovo bude potopljena, ali zbog lošeg plana kanalizacije.

JKP “Naissus” je pred rekonstrukciju hale dao saglasnost na projekat po kojem je kanalizacija iz hale trebalo da se priključi na veliki kolektor u ulici IX brigade, ali je izvođač radova tokom gradnje “greškom” spustio halu pola metra, te je to postalo neizvodvo.

To je Južnim vestima potvrdio Čedomir Blagojević, tadašnji rukovodilac sektora kanalizacije JKP “Naissus”, koji kaže da je onda postavljena nova kanalizaciona cev od hale do zgrade niškog Biroa za zapošljavanje i tamo priključen na drugi kolektor.

- Problem je, međutim, što je pad tog voda toliko mali, da otpadna voda vrlo sporo otiče, a dodatni problem što je poslednjih desetak do 15 metara u kontra padu - kaže Blagojević.

Problem je i što je tokom rekonstrukcije hale, kanalizacija, povezana na postojeći vod, a da tu nije izgrađena nikakva šahta, dodaje Blagojević.

- Sada je to povezano “na slepo”, bez šahte. I u slučaju da se tu zapuši kanalizacija, ne postoji takva mehanizacija kojom bi to moglo da se otpuši, jer se tom mestu ne može prići bez kopanja - dodaje Blagojević.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • 1 arhitekta

    07:25 // 26. 6. 2013.

    Ko je dobio posao od grada i kako je posle izvodio radove, dobro da je samo ovo šteta.
    Treba prijaviti izvođače radova i nadzorna tehnička lica Sudu časti Inženjerske Komore da im oduzmu licence.

    • mladi nislija

      23:10 // 26. 6. 2013.

      Колико ми је познато, Инжињерска комора Србије никада и никоме није одузела лиценцу, јер су и они који су јој на челу слични овима. Ово је за кривично гоњење по службеној дужности!

  • dfh

    11:17 // 25. 6. 2013.

    Nije Direkcija za izgradnju grada Nisa vodila nadzor nad rekonstrukcijom hale Cair

  • aleksandar.m.nis

    09:34 // 25. 6. 2013.

    Strasno..kad procitas da zapalis u australiju-"prema preporuci gradonačelnika i većnika za sport uključena je kompletna ventilacija" i "izvođač radova tokom gradnje greškom spustio halu pola metra"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: