Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:33, 10. 12. 2016.

| Sport

Poraz Konstantina posle produžetka

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Izgubili dobijeno; foto: Vanja Keser

Iako su čitavo drugo poluvreme imali rezultatsku prednost, pad u igri u finišu četvrte četvrtine, a kasnije i produžetka, koštao je košarkaše niškog Konstantina i 10. poraza u sezoni. U Čairu je posle 45 minuta košarke slavio OKK Beograd sa 81:76.

Nišlije su demonstrirale možda najbolju partiju u ovoj sezoni, bile jako blizu prve pobede, ali im je u finišu meča nedostajalo sreće, koncentracije i iskustva za trijumf.

Od starta meča gosti su gorili fizičku nadmoć centra Kimanija Frenda i mnoštvo napada završavali iz reketa. To im je donelo prednost od 14:8, ali su domaći preko Bogavca, Dojčinovića i Gaćinovića serijom od 7:0 poveli sa 15:14.

U izuzetnoj efikasnoj završnici prve deonice obe ekipe pogađale su u visokim procentima, pa je nakon uvodnih 10 minuta rezultat bio izjednačen.

Nišlije su odličnom odbranom i strpljivom igrom u napadu u 14. minutu povele 31:23, no nisu dugo izdržale u tom ritmu, a pad u igri niškog tima Beograđani su umeli da iskoriste.

Do kraja poluvremena gosti su sustigli, a zatim i prestigli ekipu Konstantina i na petnaestominutnu pauzu otišli sa prednošću 39:36.

U trećem kvartalu vodila se velika borba, a rezultat je čitavih 10 minuta bio izjednačen. Obe ekipe forsirale su zonsku odbranu, i u takvoj defanzivnoj postavci bile relativno uspešne.

Nišlije su na taj način neutralisale fizičku dominaciju Frenda, ali su kažnjene sa nekoliko trojki. U napadu Nišlija zapažene role imali su mladi Miloš Stojanović i Jovan Anđelković, a posle 30 minuta košarke bilo je 50:49 za domaći sastav.

Poslednju deonicu bolje je otvorio Konstantin i serijom 5:0 stekao pristojnih 55:49. Usledio je period igre koš za koš, pa je na 5 minuta do kraja niški sastav vodio 63:59.

U završnici meča viđena je revija slobodnih bacanja, Nišlije su u poslednji minut ušle sa prednošću 69:66, a na 40 sekundi do kraja krilni centar beogradske ekipe Čomagić poravnao je rezultat. U poslednjem napadu niški tim u 2 navrata nije bio precizan - prvo je Gaćinović promašio trojku, zatim Luka Živković iz ofanzivnog skoka, pa je meč otišao u produžetak - 69:69.

U dodatnih 5 minuta obe ekipe bile su stegnute u napadu. Činilo se da Konstantin ide ka sigurnoj pobedi, čuvao je minimalnu prednost na svom kontu, ali je sa nekoliko ishitrenih napadačkih rešenja omogućio Beograđanima da trojkom Manojlovića povedu sa 77:76 na 40 sekundi do kraja.

Niški tim nije uspeo do kraja meča da postigne koš, pa su popularni "klonferi" poenima sa linije slobodnih bacanja došli do pobede - 81:76.

U narednom kolu Konstantin gostuje u Kruševcu ekipi Napretka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lahor

    22:16 // 10. 12. 2016.

    Biće bolje

    • Blackburn

      18:56 // 11. 12. 2016.

      Tebi je vazno samo da nesto napises!"Bice bolje" pises,jos od prvog kola,znaci deseti put!Samo od sebe- nece,dok neznalice ne napuste upravu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: