Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:30, 22. 12. 2015.

| Sport

Poraz Konstantina uz tuču na terenu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
kk-konst
foto: Vanja Keser

Masovna tuča košarkaša u finišu utakmice obeležila je derbi 14. kola Košarkaške lige Srbije u kom su igrači niškog Konstantina izgubili na svom parketu od ekipe čačanskog Borca rezultatom 95:84 (26:26, 12:25, 25:24, 20:21).

Tenzija koja je pratila veći deo meča kulminirala je u 36. minutu kada je došlo do tuče košarkaša. Nakon faula domaćeg igrača Stefana Savića nad Čarapićem usledila je tuča košarkaša obeju ekipa, koju je započeo gostujući igrač.

Zbog nemilih scena na terenu, koje su trajale par minua, isključenja su zaradili Ostojić, Đorđević, Gudžić i Stojačić iz Konstantina i Čarapić, Avramović, Mitrović i Popović iz Borca, zatim i pomoćni trener Nišlija Marko Jovanović i sportski direktor Čačana Marko Ivanović jer su ušli da razdvajaju košarkaše.

U utakmici, koju je obeležio incident, viđeno je mnošto kvalitetnih akcija i lepih poena.


-DSC2649 foto: Vanja Keser

Košarkaši Borca primenili su recept iz prvog dela sezone i sjajnim šuterskim izdanjem naneli prvi poraz Konstantinu u Čairu. Niški tim odigrao je neubedljivo i ispod prepoznatljivog nivoa u odbrani.

Poenima centarske linije Konstantin je odlično otvorio meč. Ostojić je dva puta sigurno završio napad iz reketa, Tasić je pogodio trojku, pa je nakon dva minuta igre rezultat glasio 7:2.

I jedni i drugi su raspoloženo ušli u duel, sa dobro „podešenim nišanima“, pa je na polovini prve deonice postignuto 28 poena, po 14 oba tima.

Prisustvo TV kamera bilo je dodatni podstrek za obe ekipe. Igralo se izuzetno poletno i lepo za oko. I Nišlije i Čačani pogađali su šuteve u visokim procentima. Četvrtini na veliki broj poena, koja je stvarno bila prijatna za oko, završena je sjajnom tranzicijom domaćih košarkaša, gde je kapiten Gudžić efektno zakucao nakon „duplog pasa“ sa Vitkovićem. Posle deset minuta igre rezultat je bio nerešen – 26:26.

Druga deonica krenula je serijom Konstantina u režiji možda najboljeg pojedinca u redovima niškog tima Danila Tasića. Međutim, usledio je efektan odgovor gostiju. Preko Mićovića i Avramovića, a zatim i Popovića serijom od 10:0 čačanski košarkaši su nakon 13 minuta igre vodili 36:31.

Borac je u prvom poluvremenu bio raspoloženiji protivnik. Napadi su bili tečniji, šut ih je izvrsno služio, a brzonogi plej Aleksa Avramović je bio neuhvatljiv.

Odbrana domaćina je bila "mekana", a dobrih rešenja u napadu nije bilo u kontinuitetu. Pokušavao je šef struke niškog tima da stalnim izmenama pronađe adekvatnu petorku, ali nije uspeo.

-DSC2625 foto: Vanja Keser

Raspoloženi Borac na dva minuta do odlaska na odmor stekao je dvocifrenu prednost, koju je zadržao do poluvremena – 51:38. Razlozi dvocifrenog zaostatka niških košarkaša leže u jako lošoj odbrani reketa, i ishitrenim šutevima za tri poena, koji su uneli disbalans u organizaciji napada.

Konstantin je zaigrao bolje u napadu u nastavku. Tasić i Ostojić su dominirali u reketu Čačana, ali gosti su imali isuviše raspoloženog pojedinca u svojim redovima.

„Veliki odmor“ između druge i treće deonice nije uspeo da poremeti zahuhtalog Avramovića, već mu je dodatno napunio baterije. Sa 11 poena u prvih pet minuta trećeg kvaratala, od čega tri trojke, bukvalno je sam održavao prednost Borca sa poluvremena.

Šef stručnog štaba Nišlija Marko Cvetković vidno nezadvoljan zbog suđenja u roku od minute dobio tehničku, a zatim i isključujuću grešku, pa je morao na tribine.

Takva odluka razmrdala je niške košarke, probudila se i publika, ali je reakcija bila kratkog daha. Gudžić je zakucao na dodavanje Babovića, Tasić je pogodio za dva, ali se Borac nije dao previše uzdrmati, pa je preko Mićovića u poslednju deonicu ušao sa prednošću od +12 (75:63).

Uspele su Nišlije početkom poslednjeg kvartala trojkama Vitkovića i Babovića da malo spuste prednost rivala, ali je Mićović novom trojkom vratio suficit na dvocifreni broj poena (80:69).

Šef stručnog štaba Konstantina Marko Cvetković rekao je na konferenciji za novinare posle meča da je nervoza u njegovom timu uslovila treći poraz u sezoni i drugi od ekipe Borca.

Prenervozno smo ušli u meč, ne znam kog razloga. Borac je, kao i u našem prvom duelu ove sezone, bio šuterski izuzetno raspoložen i na kraju trijumfovao. Na mojim igračima je da se konsoliduju za vreme ove zimske pauze i na najbolji mogući način se spreme za narednih 12 utakmica u prvenstvu i za Kup Radivoja Koraća – kratak je bio Cvetković, trener Nišlija.

 

Na pogodak Mićovića nadovezale su se pogoci za tri poena Stanojevića i Mitrovića, pa je čačanski tim na pet minuta do kraja imao ogromnih 86:69. Usledile su tada nemile scene nakon kojih se rezultat nije mnogo promenio – Borac je trijumfovao rezultatom 95:84.

KONSTANTIN - BORAC 84:95 (26:26, 12:25, 25:24, 21:20)

KONSTANTIN: Veličković 6 (5as), Babović 6 (5sk), Đorđević 5, Mladenović, Vitković 8, Stojačić 3 (5as), Ostojić 15, Tasić 20 (9sk), Savić 9, Stojanović, Stanković, Gudžić 12

BORAC: Čarapić 1, Mitrović 8 (5sk), Popović 7 (6sk), Mićović 33 (5sk), Avramović 29, Bojović 7, Spasojević, Marković, Stanojević 6 (6sk), Radović, Stevanović 4

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir Obrenovic

    20:35 // 23. 12. 2015.

    Bravo Cacani pokazali ste ko je grad kosarke,a ko je ekspert za branje paprike...

    • ГоранЧе

      18:51 // 25. 12. 2015.

      Најели се они паприке задње три године и у Нишу и Чачку па је вајда и да ћапе неко парче меса

  • Djordje jovanovoc

    21:47 // 22. 12. 2015.

    Svaka cast Bingu i najboljim momcima Konstantina,ali je velika sramota i nepravda da sudije unistavaju fer igru,oni su izazvali tucu i ako ima negde neke revizije za sudije,sramota bi bilo da prodju nekaznjeno. A ovom kvazi treneru,Rasku Bojicu porucujem da malo nauci od ovog perspektivnog trenera Marka, a ne da podrugljivo trazi pola minuta do kraja time out...VELIKA SRAMOTA

  • Zan Mark Sisko

    21:02 // 22. 12. 2015.

    Puna podrska momcima iz Konstantina!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: