Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:51, 6. 5. 2021.

| Sport

Poraz Naise u Inđiji

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
naisa
foto: Sajt ŽRK Naisa

Rukometašice niške Naise izgubile su od ekipe Železničara u Inđiji rezultatom 31:27 (14:16) u utakmici 21. kola Superlige Srbije. Naisa ostaje na drugom mestu na tabeli, ali sada sa -3 u odnosu na prvoplasiranu Jagodinu, dok je ovom pobedom Železničar ostao u trci za doigravanje.

Igračice Naise doživele su treći poraz u Superligi Srbije. Nišlijke su i pored vođstva na poluvremenu u drugom delu meča u Inđiji nadigrane od domaćeg Železničara i na kraju su ostale bez bodova.

Gostujući tim je u većem delu prvog poluvremena imao prednost, a iako se igralo gol za gol, Nišlijke su bile te koje su u većem delu igre imale +1. U 19. minutu Naisa prvi put dolazi do veće razlike, kada je na semaforu pisalo 11:9, a do poluvremena izabranice Ljubomira Obradovića održavaju stečeno.

Na samom startu drugog poluvremena imala je Naisa i +3, pošto je u 38. minutu bilo 21:18 za niški tim. Ipak, tada kreće serija domaćih rukometašica koje preokreću i dolaze do prednosti od 23:21 do 47. minuta utakmice. U nastavku su Nišlijke pokušale da dođu do preokreta, Železničar je čuvao stečeno, a kada je u 55. minutu domaćin imao +5 (29:24), bilo je jasno da će stići do trijumfa.

Najefikasnije kod pobedničkog tima bile su Jelena Knežević sa 7 postignutih golova i Milica Zubović sa isto toliko. Kod Naise se istakla kapiten tima Marija Filipović sa 5 golova, dok su se po četiri puta u listu strelaca upisale Katarina Radović, Srna Sukur i Ivana Gakidova.

Naisa sada na drugom mestu na tabeli ima 35 bodova, tri manje od Jagodine, dok je kragujevački Radnički treći sa 30 bodova. Železničar na poziciji četiri ima 29, a Bekament na petom mestu 28.

U narednom, poslednjem kolu regularnog dela sezone, Naisa dočekuje Medicinar, dok Železničar i Radnički u direktnom okršaju određuju ko će nastaviti takmičenje, dok se Bekament nada pobedi protiv Zaječara i ulasku među četiri najbolja tima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: