Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:29, 8. 3. 2020.

| Sport

Poraz Napretka u Vršcu, u poslednjem kolu KLS-a na sve ili ništa

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
kk napredak
Najefikasniji u gostujućem sastavu bio je Nikola Raičević, koji je ubacio 16 poena; foto: JV / Vanja Keser

Ispustio je Napredak još jednu priliku da sebi osigura plasman u Superligu, pošto je u pretposlednjem kolu izgubio u Vršcu od istoimene ekipe, rezultatom 91:83. Tako će rasplet oko toga ko će na megdan ABAligašima morati da sačeka poslednje kolo Košarkaške lige Srbije.

Trenutno po 35 bodova imaju Napredak, Kolubara iz Lazarevca i Metalac iz Valjeva i nalaze se na 7, 8. i 9. poziciji. Mesta u Superligi ima za dva od ova tri tima, a u poslednjem kolu će u Aleksincu gostovati Kolubara, pa će pobednik osigurati plasman u Superligu. Jedina situacija u kojoj Napredak ostaje bez plasmana u najjače domaće takmičenje je poraz od tima iz Lazarevca, a Metalac pobedi Mladost iz Zemuna.

Tako će dan odluke, u koji će stati cela minula sezona, inače debitantska za Napredak u KLS-u, biti subota, 14. mart.

Ishod duela u hali "Milenijum" odlučio je sam početak. Aleksinčani su jako loše otvorili meč i za prvih 10 minuta primili poena koliko se neretko prima za čitavo poluvreme - 34. Naspram toga, sami su uspeli da ubace svega 14 poena, pa su nakon prve četvrtine gubili sa ogromnih 20 poena razlike.

Do kraja poluvremena svoju prednost košarkaši Vršca su uvećali na +24 (59:35). Usledio je veliki povratak Napretka, koji je u trećem kvartalu istopio veliku prednost rivala i pred poslednju četvrtinu sveo zaostatak na 10 poena (70:60).

U nastavku se nada gostiju dodatno raspalila, jer je smanjio zaostatak na jednocifreni, a u 36. minutu stigli su i na -3 (79:76). Ipak, to nije bilo dovoljno, jer je domaćin u završnici povisio vođstvo i na kraju slavio sa 91:83.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: