Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:31, 26. 5. 2013.

| Sport

Poraz Radničkog na kraju sezone

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
stefan cicmil

U poslednjem kolu Superlige fudbaleri Radničkog iz Niša izgubili su rezultatom 3:1 (2:0) od Rada na Banjici. Jedini gol za niški tim postigao je Milan Jovanović u 85. minutu.

Jedini gol za Radnički postigao je u 85. minutu Milan Jovanović posle slobodnog udarca koji je izveo Dušan Kolarević sa leve strane iskosa. Jovanović je ušao 2 minuta pre gola i iskoristio je prvu šansu nakon faula nad njim.

Rad je poveo u 22. minutu golom Slavka Perovića nakon slobodnog udarca koji je izveo Vitas. Perović je glavom smestio loptu u desni donji ugao Radničkog. Na 2:0 povisio je Uroš Đurđević u 38. minutu, kada je dobio loptu od Milana Prše, okrenuo se ispred gola Perića i postigao gol za svoj tim.

Treći gol za domaćina postigao je Saša Jovanović u 50. minutu. Fudbaleri Rada su opkolili gol Radničkog, pa je u jednoj akciji Perović našao Jovanovića sa leve strane u uglu šesnaesterca kog niko nije čuvao i šutnuo je po zemlji i doneo Radu pobedu.

Fudbaleri Radničkog većim tokom utakmice bili bezidejni, teško prelazili polovinu Rada. Prvu šansu na utakmici imali su gosti kada je Stojanović dodao Ljubinkoviću, ovaj uposlio Dalibora Mitrovića čiji je šut završio tik pored stative Rada.

U 10. minutu Perović je pokušao atraktivno da iznenadi golmana Radničkog Miloša Perića kada je makazicama šutirao ispred golmana gostiju nakon duplog pasa sa Đurđevićem.

Pokušao je Rad i u 12. minutu kada je Milošević uposlio Đurđevića, a ovaj glavom prebacio loptu preko gola Radničkog. Nakon ovog napada Rad je postigao prvi gol i nastavio sa opsadom gola Nišlija.

Radnički je već u 34. minutu morao da pravi izmenu jer se povredio Stefan Cicmil i na mesto štopera ušao je debitant u niškom timu Kojo Kankam iz Gane.

U 39. minutu Marko Ljubinković je dobio loptu od Stojanovića i pokua da lobom iznenadi golmana Rada sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla pored gola.

Samo tri minuta kasnije Ljubinković je poveo kontru, prešao dvojicu igrača protivnika, šutnuo sa ivice šesnaesterca ali se lopta odbila od blok i došla desno do Binića koji je  ubacio loptu u šesnaesterac Rada do Ljubinkovića ali je ovaj nije lepo primio da bi ozbiljnije ugrozio gol domaćih. U 44. minutu Uroš Đurđević pravi šansu za Rad, ali je Perić skinuo loptu u korner.

Na početku drugog poluvremena Dalibor Mitrović imao veliku priliku za niški tim, kada je dobio loptu od Stojanovića koji je prosledio loptu dobijeno od Simova po desnoj strani. Mitrović je šutirao sa ivice šesnaesterca Rada, ali je golman prebacio loptu preko gola u korner.

Nakon toga, Radnički je primio treći gol, ali to nije mnogo poremetilo igru Radničkog koji je pokušavao da nađe put do gola Rada.

U 53. minutu Leković, kog gostujući igrači nisu dobro čuvali, sa ivice kaznenog prostora Radničkog pokušao je da iznenadi Perića, ali je lopta otišla pored gola.

Radnički pravi novu šansu u 65. minutu kada pokušava sa dvadesetak metara Kolarević, ali bez šanse. Kolarević je dobio loptu od Ljubinkovića koji je dobio šut od Strahinje Petrovića koji je dobro držao desnu stranu veznog reda Nišlija.

67. minut Strahinja desnom stranom prošao, ubacio lepo loptu do stojanovića na polovini šesnaesterca ispred golmana, ali golman brani.

U nastavku meča Radnički je pokušavao da dođe do gola, a ulazak dvojice Jovanovića Milana i Aleksandra doneo je raznovrsnost u igri i gol Radničkog.

Radnički je sezonu završio na 12. mestu sa 34 boda.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vesić Goran

    10:02 // 27. 5. 2013.

    Čestitam fudbalerima Radničkog opstanak u društvu najboljih sa željom da se ne dozvoli ulazak u klub Banani i DJordjeviću a pre svega da se OTARASI Bobana Stankovića sekretara kluba koji je vel. zlo

  • Juznjak

    00:36 // 27. 5. 2013.

    Jel dolazi YORK ?
    Sta ima novo u vezi toga ?
    Hvala unapred !

  • fc bulevarac

    00:34 // 27. 5. 2013.

    NEMA NAZAD! Posle mnogo godina tumaranja po fudbalskim corsokacima, jedna od uspesnijih sezona u istoriji Radnickog. NISLIJE, ne dozvolimo vise da nam se losa istorija ponavlja. Ponavljam, NEMA NAZAD!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: