Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:24, 21. 5. 2017.

| Sport

Poraz Radničkog od Crvene zvezde za kraj prvenstva

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Stadion "Čair" Aleksandar Jovanović
Brzim napadima Beograđani su zapečatili sudbinu Radničkog; foto: Vanja Keser

Ništa nije mogao niški Radnički protiv raspoložene Crvene zvezde, a pogotovu protiv nekadašnjeg reprezentativca Gane Ričmonda Boaćija, koji se čak 3 puta upisao u strelce. Tako su Nišlije ubedljivim porazom 4:0 završile sezonu punu uspona i padova, na 5. mestu Superlige.

Ova pozicija im još ostavlja neke šanse za plasman u kvalifikacije Ligu Evrope. Scenario u kome je to izvodljivo je da Nišlije dobiju licencu, a da bez odobrenja ostanu Vojvodina ili Mladost, koji se nalaze na 3, onosno 4. mestu.

Sa druge strane, Crvenoj zvezdi pobeda nije značila ništa, jer je Partizan na stadionu pored deklasirao Mladost sa 5:0 i osvojio šampionsku titulu.

Bučna podrška navijača na samom početku utakmice, sa severne tribine stadiona "Rajko Mitić", kao da je više ometala domaće igrače, nego Nišlije, pa je tako prošlo petnaestak minuta dok su Beograđani uspeli da se organizuju na terenu, a odmah nakon toga su i poveli. 

Posle prekida, odbrana Radničkog je uspela da izbaci loptu, ali su je domaći vratili, Boaći se našao blizu gola, izbacio golmana gostiju Vladimira Bajića, a onda uspeo da je šutne kroz noge Nemanji Ljubisavljeviću, za prvo vođstvo svog tima.

Usledile su brojne prilike za crveno-bele, a dva puta zaredom lopta je udarila u prečku, ali nakon toga su oba tima stala, pa do kraja poluvremena nije bilo prevelikih uzbuđenja na terenu.

Tek što je drugi deo počeo, Radnički je imao lepu šansu, ali je golman domaćih bio odličan. Usledila su dva slična pogotka fudbalera iz Gane. Oba puta mu je lopta stigla sa strane, a on se našao na sredini i preciznim šutevima savladao Bajića.

Igra je postala mirnija, a kada su već svi mislili da je gotovo, u poslednjem minutu meča, još jednom su fudbaleri Zvezde uspeli da zatresu mrežu niškog tima, a strelac je ovoga puta bio Marko Petković.

I pored poraza, Napredak je odigrao nerešeno sa Voždovcem, pa su Nišlije zadržale 5. poziciju. Ipak, vrlo lako je moglo da bude i obrnuto, jer su Kruševljani vodili tokom čitave utakmice, a pogodak za izjednačenje postigao je Ivan Marković u 89. minutu. 

Superliga, plej-of, 7. kolo: Crvena zvezda - Radnički 4:0 (1:0)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd

Glavni sudija: Ilija Brdar

Žuti kartoni: Miloš Živković (17. minut), Nemanja Ljubisavljević (46. minut), Le Tallec (55. minut)

Strelci: Richmond Boakye (18, 48. i 61.  minut) i Marko Petković (91. minut)

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Le Tallec, Boakye (od 66. minuta Milijaš), Plavšić, Donald, Anđelković, Adžić (od 63. minuta Srnić), Ristić, Vučićević (od 46. minuta Milić)

Radnički: Bajić, M. Živković, Arsić, Petrović, Ljubisavljević, Mrkić, D. Živković (od 63. miuta Popara), Stanojević (od 63. minuta Tomić), Noma, Stanković, N. Kojić (od 33. minuta Apostolović)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    17:51 // 22. 5. 2017.

    Dve utakmice,sedam golova u mrezi!
    Ah,te sudije ,stvarno ste protiv nas,sram vas bilo!
    Uprava-napolje!

  • ulicni hodac

    14:46 // 22. 5. 2017.

    U ovom slucaju - "Oni dadu kos, vi skidate gace." Sve pod kontrolom, nema zle krvi medju bratskim klubovima.
    Partizan sampion, a braca neka pisu saopstenja.

  • Roki

    21:22 // 21. 5. 2017.

    Katastrofa i puno pozdrava za navijace mada sam i ja navijac Radnickog koji su mi davali negativne lajkove za objave da igramo staromodan fudbal,da igraci neznaju gde se nalaze na terenu,izgubljeni u magli,i da nam je odbrana kao Svajcarski sir.Sva sreca sto i ostale ekipe u prvenstvu neznaju pa smo i super prosli...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: