Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:42, 6. 4. 2016.

| Sport

Poraz Radničkog od Vojvodine u meču punom tenzije

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
RADVOJ7
Tenzija sa tribina prenela se i na teren; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog poraženi su od Vojvodine rezultatom 3:0 (2:0) u meču prepunom negativnog naboja. Penal za goste, crveni karton za kapitena Jovanovića i konstantno vređanje gostujućeg trenera i Nikole Ašćerića obeležili su meč 29. kola Superlige.

Dvostruki strelac za Novosađane bio je Nikola Trujić, a vodeći gol postigao je Dejan Meleg iz jedanaesterca, pa je novosadski tim ostvario prvi trijumf u prolećnom delu šampionata.


RADVOJ6 Slika koja najbolje opisuje tok meča; foto: Vanja Keser

U početnom odmeravanju snaga gosti su za nijansu bili konkretniji, ali su dešavanja na terenu od starta bila u drugom planu. Strateg Vojvodine Nenad Lalatović u višegodišnjem je sukobu sa pristalicama Radničkog na zapadnoj tribini, koji su mu i ovaj put priredili “toplu” dobrodošlicu.

Uz “sočne” psovke namenjene njemu i bivšem igraču niškog tima, sada napadaču Novosađana Nikoli Ašćeriću čiji je odlazak iz Niša bio jako buran, od starta meča tenzija sa tribina osetila se i na terenu. Primetno je bilo da su fudbaleri oba tima, a naročito domaći, više fokusirani na povike sa “zapada”, nego na samu igru.

RADVOJ1 Kapiten Jovanović je prerano završio utakmicu; foto: Vanja Keser

Vojvodina je povela iz jedanaesterca. U 14. minutu nakon centaršuta iz slobodnog udarca gostiju došlo je do kontakta između štopera domaćina Radoša Bulatovića i Ašćerića posle koga je sudija Stojiljković pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Dejan Meleg za vođstvo gostiju 1:0.

Tenzija, koja je bila prisutna od starta meča, eskalirala je u 20. minutu kada je posle gužve u šesnaestercu kapiten domaćih Jovanović namerno gurnuo Ašćerića, što je sudija sankcionisao žutim kartonom, a vezisti domaćih je to bila druga opomena, pa je morao u svlačionicu.

RADVOJ2 Navijači sa zapada; foto: Vanja Keser

Odbrana brojčano oslabljenog Radničkog drugi put je kapitulirala u 27. minutu. Nakon kiksa poslednje linije niškog tima, lopta se odbila do strelca prvog gola Melega, koji je izbio sam pred golmana Jovanovića i nesebično odložio na drugu stativu odakle je Trujić bez poteškoća duplirao prednost Vojvodine - 2:0.

U 33. minutu malo je falilo da gosti postignu i treći pogodak. Posle oštrog centaršuta iz prekida Dejana Melega na petercu je usamljen ostao Pankov, čiji je udarac glavom završio preko prečke.

Jedinu šansu domaći igrači u prvom delu igre imali su u sudijskoj nadoknadi. Prekid Saše Marjanovića sa 25 metara izblokirao je “živi zid” lopta se odbila do Radoša Bulatovića, koji je preciznim udarcem prilično namučio golmana Kordića, ali je čuvar mreže novosadskog tima odbio loptu u korner.


U nastavku su se strasti na tribinama smirile, ali izglednih prilika za gol nije bilo. Radnički sa igračem manje nije ozbiljno ugrožavao gol protivnika, koji se odlučio na čuvanje rezultata i sve linije tima postavio defanzivnije.

RADVOJ3 Fudbaleri Radničkog oštro su protestvovali nakon dosuđenog penala za Vojvodinu foto: Vanja Keser

U 69. minutu Vojvodina je povela 3:0. Nikola Trujić je iskoristio nesmotrenost Radoša Bulatovića i oteo mu loptu na ivici kaznenog prostora, a zatim se iskosa sa leve strane našao “oči u oči” sa golmanom Jovanovićem i smestio loptu u bliži ugao gola Radničkog.

Izglednu priliku da dođu do počasnog gola Nišlije su imale u 78. minutu. Snažan slobodnjak Marjanovića golman gostiju Kordić je kratko odbio, do lopte je prvi stigao rezervista Nikola Stevanović i u padu zahvatio loptu, ali je ona završila preko gola.

RADVOJ5 Napadi Radničkog sa igračem manje bili su bezopasni; foto: Vanja Keser

U finišu utakmice domaći igrači su se predali, pa je Vojvodina mogla do još nekog pogotka, ali su dobre prilike propustili Paločević i Pavkov, pa je rezultat do kraja meča ostao nepromenjen.


Treneri: Penal i crveni karton uticali na rezultat

Trener Nišlija Milan Rastavac istakao je posle meča da su na tok i ishod utakmice uticao rani penal i crveni karton.

U tim okolnostima i odnosom snaga bilo je teško nositi se s Vojvodinom. Uspeli smo da s vremena na vreme pripretimo, ali nismo uspeli da pogotkom unesemo dramu. U ovim okolnostima bilo je jako teško odigrati drugačije - rekao je on.

RADVOJ4 Duel bivših saigrača Lakić-Pešića i Ašćerića; foto: Vanja Keser

On je potom prokomentarisao i atmosferu na tribinama.

Vladala je atmosfera okrenuta na spoljne stvari. Apelovao sam pre meča da se navija za Radnički i fokus sam želeo da na taj način približim zbivanjima na terenu. Međutim, nismo se izborili sa tim izazovima - poduvkao je Rastavac.

Strateg gostiju Nenad Lalatović nije komentarisao zbivanja van terena, već je proanalizirao tok utakmice.

Izuzetno teška utakmica u kojoj su i jedna i druga ekipa dale maksimum. Lakše nam je bilo posle isključenja, ali smo dobro ušli. Radnički je dobar tim, jako ih je teško pobediti i na njihovom terenu i kada gostuju. Dali smo gol na vreme, posle toga imali više prostora u napadu. Jako bitna tri boda za nas i pobedom smo sigurni učesnici plej-ofa - istakao je on.

Posle kompletnog 29. kola Radnički se nalazi na 5. mestu sa 45 bodova, dok je Vojvodina na 6. poziciji sa 43.

U poslednjem kolu Nišlije gostuju Radu na Banjici, a Novosađani će na svom terenu dočekati Voždovac.

RADNIČKI - VOJVODINA 0:3 (0:2)

STADION: Čair, Niš

STRELCI: Dejan Meleg (0:1, penal) u 14. minutu, Nikola Trujić u 27. i 69. minutu  

SUDIJA: Igor Stojiljković (Zemun)

ŽUTI KARTONI: A. M. Jovanović, Apostolović (Radnički), Miletić, Pavkov (Vojvodina)

CRVENI KARTON: A. M. Jovanović (Radnički)

RADNIČKI: Aleksandar S. Jovanović, Miloš Petrović, Radoš Bulatović (od 75. Nikola Stevanović), Nemanja Lakić-Pešić, Darko Bulatović, Petar Krstić (od 63. Marko Tomić), Saša Marjanović, Petar Đuričković, Andreja Apostolović (od 63. Miodrag Todorović), Aleksandar M. Jovanović, Marko Mrkić

VOJVODINA: Marko Kordić, Dejan Meleg (od 78. Aleksandar Paločević), Nikola Ašćerić (od 66. Milan Pavkov), Radovan Pankov, Lazar Rosić (od 71. Ivan Lakićević), Nikola Antić, Filip Malbašić, Danilo Sekulić, Novica Maksimović, Nemanja Miletić, Nikola Trujić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hana

    05:47 // 7. 4. 2016.

    Nije svaki dan,Badnji dan

  • Nikola

    21:38 // 6. 4. 2016.

    Igra, zalaganje, rezultat i cela utakmica može da se nazove jednim imenom - Bednički....Nadam se samo da potencijalni sponzori iz Huawei-ja nisu gledali današnji meč, jer ako jesu, nema ništa od sponzorstva

  • Đetić

    21:25 // 6. 4. 2016.

    Oću Bulata za prešjednika,da poćera ove jade.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: