Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:39, 17. 9. 2021.

| Sport

Poraz Radničkog u Novom Pazaru

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Radnicki Nis - TSC_07
Poraz Nišlija u Pazaru; ilustracija; foto: S. Đ.

Fudbaleri niškog Radničkog poraženi su na gostovanju u Novom Pazaru od istoimene ekipe (1:2), u drugom meču koji sa klupe predvodi novi trener Radomir Koković. Gosti su bili bolji u prvom poluvremenu koje se ipak završilo nerešeno (1:1), a u drugom poluvremenu domaćini su zaigrali bolje, imali veći posed lopte i šansi, pa su do pobede došli golom kapitena Aganspasića u 78. minutu.

Nisu uspele Nišlije da prekinu negativnu tradiciju na gostovanjima u Novom Pazaru gde su do ove utakmice odigrali 6 mečeva i svih 6 su izgubili, uz gol razliku 12:2 u korist Pazaraca.

Meč u Novom Pazaru odigran je pred praznim tribina zbog kazne FSS-a, a na početku meča je delovalo da će tradicija biti prekinuta jer su u prvom poluvremenu Nišlije bili bolja ekipa na terenu.

Radnički je kontrolisao posed lopte u prvom delu, ali je prvu šansu na utakmici imao Maksimović kada je u 14. minutu šutirao iskosa sa leve strane, a lopta je otišla pored desne stative gola na kome se nalazio Kahriman.

Uzvratili su brzo gosti, a samo 4 minuta kasnije neoprezno je u šesnaestercu nad Tomićem startovao Islamović i sudija Jovanović nije imao dilemu i pokazao na belu tačku. Siguran izvođač bio je napadač Radničkog Škrbić koji je pogodio levi donji ugao gola Pazaraca.

Nastavili su fudbaleri sa "Čaira" sa napadima, a već u 20. minutu u solo prodoru bio je Mitrović koji iz izgledne prilike šutira pravo u golmana Vujanca.

Imali su gosti posed lopte i strpljivo su gradili napade, a u 29. minutu nova šansa za Škrbića koji je nakon dobre akcije izašao sam ispred golmana, ali je Vujanac na vreme izašao, skratio ugao i odbranio slab šut napadača Radničkog.

Nisu imali igru domaćini, često su grešili u pasu, ali su iz prve prave akcije došli do izjednačenja. Na centaršut Aganspahića loše je reagovala odbrana Nišlija, a Ratković je između nekoliko odbranbenih igrača zahvatio loptu i poslao je iza leđa Kahrimana.

Preuzeli su domaćini nakon izjednaćenja inicijativu, ali do kraja poluvremena nije bilo šansi na obe strane.

Otvorena i brza igra i sa jedne i sa druge strane od starta drugog poluvremena nije donela preveliki broj šansi, a pretilo se uglavnom iz prekida, centaršutevima i udarcima iz daljine.

Defanzivac domaćih Kojičić intervenisao je ispred Škrbića u šesnaestercu u 65. minuta kada je izbacio loptu u korner i sprečio napadača Radničkog da uputi šut.

Od tog trenutka bolje su zaigrali domaćini, imali nekoliko poluprilika, a do izjednačenja su došli u 79. minutu. Kapiten Novog Pazara Agnanspahić posle greške gostiju na sredini i polukontre je izašao sam ispred golmana i savladao Kahrimana koji je istrčavanjem pokušao da skrati ugao.

Do kraja meča nije viđena nijedna stoprocentna šansa, napadi Radničkog završavali su se lošim centaršutevima i pokušajima da nakon korne ugroze gol Vujanca, dok su domaćini kontrolisali igru, dolazili do šesnaesterca gostiju, ali komplikovanjem nisu upućivali šuteve.

Porazom u Novom Pazaru nastavile su Nišlije sa igrama toplo-hladno, a za ceo meč uputili su samo 2 udarca ka golu domaćina.

Linglong Superliga 9. kolo: Novi Pazar - Radnički 1:2 (1:2)

Stadion: Gradski stadion;

Sudija: S. Jovanović;

Strelci: Novi Pazar: Ratković, Aganspasić ; Radnički: Škrbić; 

Žuti kartoni: Novi Pazar: Ratković, Pavišić, Zimonjić, Dimić; Radnički: Aksentijević; 

Crveni kartoni: /

Novi Pazar: VujanacZimonjić, Kojčić, Pavišić, Vlajković, S. Islamović, Lončar, A. Islamović (Čečarić), Maksimović, Ratković (od 70. minuta Džamaltudinov), Aganspahić (Kalezić);

Radnički: Kahriman, Aksentijević, Bjeličić, Stevanović, Stanković, Pejović, Mićubići, Tomić (od 64. minuta Vukadinović), Arsić, Mitrović (od 64. minuta Ristić), Škrbić;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kuzman

    12:44 // 19. 9. 2021.

    Dovedite Colakovica

  • Ja Dundjer

    15:28 // 18. 9. 2021.

    Kad sam dolazio obecaja sam najbolju omladinsku skolu i eto nema bolje u Srbiji,obecao sam mlade igrace iz nase skole u prvi tim i eto imamo ih vise od pola,obecaja sam klub u evropu i evo svake godine smo u evropu,zateko sam dug 2mil evra sad je 4mil evra pa sta ocete vise da obecam..Dundjer iz surdulicu

  • Mica Nislija bre

    11:18 // 18. 9. 2021.

    Igra na nivou treceligasa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: