Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 7. 12. 2013.

| Sport

Poraz Radničkog za kraj polusezone

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
novi pazar radnicki

U poslednjem kolu jesenjeg dela Superlige fudbaleri niškog Radničkog izgubili su rezultatom 1:0 (1:0) od Novog Pazara. Prvi deo šampionata Radnički je završio sa 24 boda. 

Novi Pazar je obezbedio pobedu u 22. minutu lepim golom Dejana Rusmira koji je dobio loptu na ivici šesnaesterca Radničkog i jakim udarcem "zabio" loptu u mrežu Nišlija.

Prvi put ove sezone u startnoj postavi Radničkog nema Branka Pauljevića koji nije u sastavu zbog povrede i prehlade, ali je ušao početkom drugog dela igre.

Na početku prvog poluvremena igralo se na polovini terena, a prvi napad imao je Novi Pazar u sedmom minutu kada je Mladen Popović dobio loptu, šutnuo ka golu Nišlija, ali nije previše zapretio.

Radnički je u 11. minutu imao slobodan udarac na tridesetak metara od gola, ali je udarac Vladana Pavlovića golman Pazara lako uhvatio. Dva minuta kasnije Radnički je poveo kontru preko Saše Stojanovića koji je preneo loptu na deo terena Novog Pazara, dodao loptu Aleksandru Jovanoviću koji je pronašao na levoj strani Trišovića, a ovaj poslao loptu na drugu stranu do Hadžibulića koji je šutnuo ka golu, ali nije bilo ozbiljnije pretnje za gol domaćina.

Lepu priliku Nišlije su imale u 17. minutu kada je Saša Stojanović ubacio loptu Hadžibuliću u šesnaestercu Novog Pazara, a ovaj dodao Aleksandru Jovanoviću koji je pokušao makazicama da iznenadi Supića, ali je lopta otišla pored gola. U narednim minutima je Radnički imao više loptu u svom posedu, ali prošlo je bez ozbiljnijih prilika.

Veliku šansu za Novi Pazar imao je prvo u 21. minutu Rusmir kada je šutnuo sa ivice šesnaesterca ka golu Filipovića, ali je Aleksandar Jovanović intervenisao ispred svog gola. Ipak, minut kasnije Rusmir je doneo veliko slavlje na tribinama stadiona u Novom Pazaru.

Utakmica je na par minuta bila prekinuta u 33. minutu zbog transparenta navijača Novog Pazara kojim su prozivali Fudbalski savez Srbije i sudije.

U 36. minutu Radnički je imao slobodan udarac sa leve strane iskosa, a šutirao je Strahinja Petrović koji je ubacio loptu u kazneni prostor domaćih, ali je golman Nemanja Supić izboksovao loptu. Nišlije su nastavile sa napadima, ali bez uspeha.

Na početku drugog poluvremena igralo se na sredini terena.

U 63. minutu došlo je do još jednog prekida jer su navijači sa istočne tribine pogodili pomoćnog sudiju grudvom.

Novi Pazar je u 76. minutu imao ogromnu šansu, ali je golman Nenad Filipović sjajno reagovao nakon prodora Mladena Popovića koji je prošao odbranu Nišlija i stigao ispred gola Radničkog.

Do kraja meča Radnički je imao par prilika, ali nije uspeo da izjednači. Ovo je treći poraz Nišlija u sezoni i sa 24 boda završavaju prvi deo Superlige. Plasman na tabeli zavisi od utakmica koje se igraju danas i sutra.

Superliga se nastavlja 23. februara kada Radničkl gostuje imenjaku u Kragujevcu. 

NOVI PAZAR - RADNIČKI NIŠ (1:0)

Stadion u Novom Pazaru

Gledalaca: 5.000

Sudija: Aleksandar Vasić

Žuti kartoni: Radoš Protić, Nemanja Supić iz Novog Pazara, Nenad Filipović iz Radničkog

Crveni kartoni:

NOVI PAZAR: Nemanja Supić, Bojan Đorđević, Radoš Protić, Ivan Obrovac, Mladen Popović (Petar Jelić od 78. minuta), Admir Kecap (Miloš Marković od 69. minuta), Dejan Rusmir, Miloš Obradović, Slobodan Vuković, Marko Jevtović, Nemanja Arsenijević.

RADNIČKI: Nenad Filipović, Petar Jovanović, Miloš Živković, Miloš Petrović, Aleksandar Trišović, Strahinja Petrović (Branko Pauljević od 57. minuta) Vladan Pavlović (Vladimir Milneković od 68. minuta), Milan Ćulum, Aleksandar Jovanović, Saša Stojanović, Sead Hadžibulić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • PN

    17:02 // 8. 12. 2013.

    Prosle godine smo na polusezoni imali 14 bodova sada 24 lep pomak ,a beogradjani su imali 37 sada imaju 27 tako da je sve u igri
    idemo na 4 mesto umesto Jagodine pa da odigramo koje kolo LE (:

  • meraklija 68

    13:08 // 8. 12. 2013.

    Da se to desilo u Nišu,Radnički bi naredne 5 godine igrao bez publike.
    Pazar je imao podršku publike u organizovanim odlascima van Pazara,a ni jedna navijačka grupa nije mogla dalje od Raške?

  • meraklija 68

    13:07 // 8. 12. 2013.

    Na jedan dosuđeni faul za goste sudija njima svira pet.Čim se pripreti njihovoj polovini svira se faul u napadu.
    Šta reći za Kaurina,pade čovek ko sveća,ukazivanje pomoći,ustade i "nije mi nista"

    • Sandzak

      17:06 // 8. 12. 2013.

      Ma nemoj da pricas, znaci vama sudije uvek kradu bodove i protiv partizana, i protiv zvezde,NOVOG PAZARA , radn. kg, jagodine, ofk.... Ma vi bi bili sampioni sveta samo su sudije krive.. jadnici jedni

    • Meraklija iz centar

      21:42 // 8. 12. 2013.

      stanovnice raske oblasti,nemoj da se mesas u stvari koje ne znas.ljudi koji ovde prate radnicki utakmicama u nazad,znaju kakva "hajka" se vodi protiv niskog reala.pa uostalom,i vi se bunite na FSS!

    • localloyal

      21:58 // 8. 12. 2013.

      Ma kakav ''Sandžak'',iz aviona se vidi da je autor ove poruke neki nazovi ''nišlija''-navijač jednog od blizanaca sa Topčidera.Neverovatna stvar koliko nekima iz Niša smeta uspeh Radničkog...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: