Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:55, 8. 4. 2015.

| Sport

Poraz Železničara bez trenera

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
aleksandar-pavlovic.jpg
Aleksandar Pavlović dobio šansu tek u drugom poluvremenu; foto: Vanja Keser

Rukometaši niškog kluba prekinuli su mini seriju od tri uzastopne pobede u takmičarskim utakmicama i poraženi su na prvom gostovanju u plej-autu. Požarevac je bio bolji, slavio je sa 25:22 (15:14) i Nišlije ponovo doveo u nezgodnu poziciju na tabeli, jer dele dve pretposlednje pozicije sa Planinkom.

Nišlije u Požarevcu nije predvodio prvi trener Siniša Prokić, već je sa klupe komandovao direktor kluba Slobodan Milosavljević. Gosti su odlično počeli meč, golman Zlatanović je vezao tri odbrane, sve tri nadgradio bačenim kontrama za Milana Pavlova i u petom minutu bilo je 1:3.

Imao je „Želja“ i plus tri (8:5 u 16. minutu), uz čak šest golova Pavlova, koga je, svojim učinkom, u stopu pratio Zlatanović, a onda se rascpucao i Damnjanović i postigao naredna četiri gola gostiju.

U 22. minutu Železničar je vodio sa 11:9, ali isključenje Basarića Požarevljani maksimalno koriste i serijom 3:0 dolaze do prvog vođstva, koje su sačuvale do odlaska na odmor.

Gosti su imali mnogo problema u pozicionom napadu, golove su uglavnom postizali iz kontri, a stalne izmene napad - odbrana, kojih je u jednom periodu meča bilo čak tri, značajno su remetile ritam ekipe.

Sve to do izražaja je došlo u prvih 12 minuta drugog poluvremena, kada su Nišlije postigle samo jedan gol, a nepremostiva prepreka postao je Jovica Vitas među stativama domaćina i sva je sreća da Požarevac to nije pretvorio u veću prednost od 18:15.

Kasno je na teren prvi put ušao Aleksandar Pavlović, malo ubrzao igru Železničara, a nakon što su gosti pojačali odbranu, uspeli su da dođu do vođstva (21:20 u 53. minutu), međutim, ispostaviće se da će naredni gol postići tek u poslednjih 20 sekundi meča, kada je on već bio rešen.

Na 22:21 Vitas je odbranio drugi sedmerac Pavlovu, Damnjanović je nekoliko lopti bacio u prazno, što je kaznio Žegarac u kontrama i Požarevac je osvojio ekstremno važne bodove.

Železničar će, u trećem kolu plej-auta, u subotu od 17 časova u hali Čair dočekati Crvenu zvezdu, koja je identičnim rezultatom (25:22) poražena kod kuće od Rudara.

POŽAREVAC - ŽELEZNIČAR 25:22 (15:14)

Požarevac, Hala sportova

Sudije: M. Alimpić i Z. Crnjanski (Bačka Palanka).

Sedmerci: Požarevac 2 (1), Železničar 3 (1).

Isključenja: Požarevac 4 minuta, Železničar 6 minuta.

POŽAREVAC: Vitas (9 odbrana, 2 sedmerca), Arsić, Perović 4(1), Marić, Alčaković 1, Jevđenović, Veljković, Tica 5, Žegarac 6, Čavaljuga 3, Protić, Todorović 2, Minić, Vučković 3, Stevanović 1, Zdravković.

ŽELEZNIČAR: Zlatanović (14 odbrana), Jelovac, Stojanović, Porobić 4, Pavlović 1, Prokić, B. Stefanović 2, Basarić, Denić, Pernar, S. Stefanović, Mađar, Damnjanović 4, Pavlov 9(1), Petković 1, Mitić 1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • fap kamiJoni

    19:48 // 9. 4. 2015.

    Dva za dva,Planinka ispaDA :)
    Ko ce da ide u pozegu i kursumliju u jednoj sezoni,pa nisu vojvodjani i okolina beograda veverice .Zivi bili pa videli

  • shaft

    18:04 // 9. 4. 2015.

    bruka je da smo ,kao treci grad u srbiji,dozvolili ovakvu blamazu!bruka je da klub,kao visestruki osvajac kupa u SFRJ i finalista kupa kupova bude marginalizovan i bezidejan.ej,pozarevac?!

  • milomir pravi

    08:04 // 9. 4. 2015.

    Aj' sad onaj decko sto se lazno predstavlja neka napise ''Bravo za trenere i rukovodstvo''! Ovo je raspad sistema! Ps.Jel zna neko ko je trener Zeleznicara?

    • FRANKO JOVANOVIC

      21:30 // 10. 4. 2015.

      Trener je GOSPODIN COBI MILOSAVLJEVIC

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: