Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:37, 28. 8. 2018.

| Sport

Poraz Železničara od Vojvodine na startu SEHA lige

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
zelezcnicar-vojvodina,-rukomet,-hala-cair,-avgust-2018,-foto-jv-vanja-keser-1
Ubedljiv poraz na startu regionalne SEHA lige; foto: JV / Vanja Keser

Nije uspeo niški Železničar da pobedom počne debitantsku sezonu u regionalnoj SEHA ligi pošto je na svom terenu u hali "Čair" poražen (27:20) od novosadske Vojvodine. Niški rukometaši nisu imali mnogo ideja u napadu, dok su igrači iz Novog Sada imali raspoložene golgetere i golmana.

U prvom delu susreta Vojvodina je sve vreme vodila, "Želja" je mogao samo do izjednačenja, a poslednje je bilo 4:4 u 8. minutu. Onda su gosti serijama 2:0 i 4:0 došli do osetnije prednosti, a čak dva puta u prvom poluvremenu imali i pet golova prednosti (11:6 u 16. minutu).

zelezcnicar-vojvodina,-rukomet,-hala-cair,-avgust-2018,-foto-jv-vanja-keser-2 Saveti Veselina Vujovića nisu mnogo urodili plodom; foto: JV / Vanja Keser

Sretenović i Knežević su držali domaćina u igri, a u 27. minutu golom Jankovića ekipa Železničara je uspela da dođe do tri gola zaostatka (13:10). U dva naredna napada imala je priliku i da smanji prednost gostiju, ali u poslednja tri minuta nisu viđeni golovi. Vojvodina je otišla na odmor sa prednošću od 13:10.

Početkom drugog dela igre Spasić je imao priliku da nastavak meča počne golom Železničara, ali je promašio, pa je Čelica posle kontre uzvratio za 14:10 za Vojvodinu. Ono što nije uspeo Spasić u prvom napadu u drugom poluvremenu, Kljajić je uradio u sledećem kada je postigao 11. gol "Želje" u 33. minutu.

Usledile su greške na obe strane, a to je prekinula novosadska ekipa kada je Grozdanić bio precizan sa sedam metara.

Period od pet minuta bez gola Železničara prekinuo je Andrija Mađar u 38. minutu, ali je posle brze kontre Ovčina doneo prednost Vojvodini od 16:12. Isti igrač je ubrzo iskoristio što Železničar igra sa igračem više u polju umesto golmana i doneo Vojvodini novih pet golova prednosti (18:13) u 40. minutu.

zelezcnicar-vojvodina,-rukomet,-hala-cair,-avgust-2018,-foto-jv-vanja-keser-3 Golman Vojvodine enigma za domaće igrače; foto: JV / Vanja Keser

Nije mnogo pomogao ni tajm-aut Veselina Vujovića, trenera niške ekipe, pošto su Stanković, Čelica i Trkulja doneli Vojvodini sedam golova prednosti (21:14) u 45. minutu. Da Železničar nije uspeo da pronađe svoju igru govori i podatak da je golman Vojvodine Svetislav Verkić u 46. minutu postigao gol za 22:14 za tim iz Novog Sada.

Polako su gosti povećavali prednost, da bi u 53. minutu imali dvocifrenu prednost (25:15). Prvi sedmerac Železničaru je dosuđen u 53. minutu i tada je Spasić bio precizan čime je prekinuo šestominutni gogleterski "post" svog tima.

Spasić, Janković i Kljajić su pokušali da "probude" saigrače, ali jedino što su uspeli je da "Želja" na kraju izgubi sa sedam golova razlike (27:20).

U prvom susretu prvog kola SEHA lige Steaua je u Bukureštu pobedila Tatran Prešov (26:25), a ko se još sastaje na startu ovog takmičenja možete pogledati ovde.

"Želju" uskoro očekuje borba na evropskoj sceni pošto već u subotu, 1. septembra od 18:30 u hali "Čair" igra protiv Kaerjeng iz Luksemburga u prvom kolu kvalifikacija za EHF kup.

ŽELEZNIČAR - VOJVODINA 20:27 (10:13)

Niš hala "Čair"

Sudije: Matija Gubica i Boris Milošević (Osijek)

ŽELEZNIČAR: Danilo Mihaljević, Stefan Janković 2, Nemanja Milovanović 1, Stevan Sretenović 5, Andrija Mađar 1, Milos Lazić, Đorđe Spasić 5 (1), Miloš Savić 1, Dejan Babić, Vladimir Jevtić, Jovo Damjanović 1, Marko Ćeranić 1, Aleksa Kljajić 2, Pavle Banduka, Marko Knežević 1, Aleksandar Pavlović.

VOJVODINA: Alen Ovčina 3, Srđan Milic 2, Duško Čelica 4, Bojan Perović, Lazar Anđelković, Dimitrije Jelić, Stefan Ranisavljević, Sasa Marjanac, Nemanja Ratković, Branko Tomić 2, Strahinja Stanković 2, Jovica Nikolić 5, Goran Trkulja 3, Svetislav Verkić 1 gol i 12 odbrana, Miloš Grozdanić 5 (2).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • solka

    15:22 // 29. 8. 2018.

    Nije dobro počelo,ali vjerujem u ovaj tim i njegovog trenera Vujovića!!!

  • Tivat

    08:28 // 29. 8. 2018.

    Nije sramota izgubiti od Vojvodine,ali sedam golova razlike,na svom terenu je debakl!
    Molite Josku da se vrati,mada kako je isteran...

  • Petar

    08:28 // 29. 8. 2018.

    SLABO, MNOGO SLABO!!!!!! Igra u odbrani katastrofalna, spore noge, ne mogu da skupe odbranu na vreme, ne mogu da izdrze duel do kraja, ne skacu u blok prilikom suteva, golmani gotovo nista nisu skinuli, kontra neorganizovana, nema je, brzi centar ne postoji, krila totalno neefikasna, bekovi slabo skacu na sut, cesto blokirani sutevi, ukrstanja do iznemoglosti bez realizacije......dovoljno je......

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: