Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:06, 21. 11. 2022.

| Sport

Poraz Železničara u Negotinu, Crvena zvezda prejaka za rukometašice Topličanina

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
rukomet zeleznicar nis, foto jv jelena misic 6
Nišlije ostale na 9. mestu tabale sa 5 osvojenih bodova; foto: JV / Jelena Mišić

Nakon što su prošle nedelje savladali favorizovanu ekipa Vranja 1957 rukometaši niškog Železničra poraženi su u 9. kolu Super B lige Istok-Zapad od ekipe Hajduk Veljka rezultatom 32:29 (19:18). Do bodova nisu stigle ni rukometašice Topličana, od kojih je u derbiju kola rezultatom 34:28 bila bolja Crvena zvezda.

Mladi tim Vladana Stošića na neugodnom gostovanju u Negotinu bio je u rezultatskom zaostatku tokom svih 60 minuta, ali se nisu predavali, pa su čak u drugom poluvremenu nekoliko puta prilazili na gol zaostatka. Ipak, presudilo je iskustvo domaćih, koji su uspeli da u finišu slome otpor Nišlija i ostave ih na 5 osvojenih bodova i 9. mestu tabele.

Baš kao i Železničar neuspehe u ovom kolu doživeli su i rukometaši Bele Palanke i Kuršumlije. Belopalančani su poraženi od prvoplasiranog Goča rezultatom 29:21, dok je ekipa iz Kuršumlija na domaćem terenu izgubila od Loznice sa 26:23.

Pobedu nad ekipom Priboja ostvarili su rukometaši Vranja 1957 (23:17), a do dva boda stigli su i rukometaši Vlasotinca koji su bili bolji od Metalca rezultatom 31:30.

Posle sjajnog starta sezone i pet startnih pobeda, rukometašice Topličanina već četiri meča ne znaju za trijumf, pošto je u derbiju kola iz Prokuplja bodove odnela Crvena zvezda. Crveno-bele su tek u drugom poluvremenu slomile otpor rukometašica Topličanina i zadržale 1. mesto, ali i maksimalan učinak (34:28), dok se izabranice Bojana Prolovića trenutno nalaze na 4. mestu sa 11 osvojenih bodova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: