Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:51, 31. 1. 2016.

| Sport

Poraz blede Naise od Jagodine

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
zrk-naisa-nis.jpg
Naisa nije uspela da drugi put u sezoni savlada Jagodinu; foto: Vanja Keser

U meču 12. kola Superlige u kom su većim delom jurile zaostatak rukometašice Naise pretrpele su 4. poraz u sezoni pošto su izgubile od Jagodine u Čairu rezultatom 25:23 (12:11).

Izabranice Svetislava Jovanovića sem početnog vođstva od 1:0 nisu nijednom bile u prednosti.

Najveće zasluge za pobedu jagodinske ekipe idu čuvaru mreže Miškovićevoj koja je imala 18 odbrana i desnom krilu Glišovićevoj koja je 10 puta pogodila gol Naise.

Naisa je meč otvorila sporo i bezidejno u napadu. Realizacija je bila osnovni problem, postigle su niške rukometašice samo 2 gola za 10 minuta, a trener Jovanović ni tajm-autom nije uspeo da "razmrda" svoje igračice.

Sa druge strane, odbrana Naise nije imala rešenja za od starta razigranu Glišovićevu, koja iako desnoruka, sa lakoćom je pronalazila put do mreže sa pozicije desnog krila.

Već deo prvog poluvremena Jagodinke su imale prednost od 2 do 3 gola (8:5, 10:7, 11:8) da bi u finišu prvih 30 minuta Nedeljković, Đoković i Filipović režirale seriju 3:0 za niški tim, koji je posle dosta vremena izjednačio.

Svojim osmim pogotkom u prvom poluvremenu Glišović je postavila konačan rezultat prvog poluvremena – 12:11 za Jagodinu.

naisa Naisa zadržala 3. poziciju na tabeli; foto: Vanja Keser

U nastavku je Naisa zaigrala konkretnije, ali je naspram sebe imala podjednako raspoloženog rivala. Konstantno je Naisa zaostajala gol ili dva zaostatka za protivnikom, nekoliko puta je bila nadomak vođstva, ali se svaki put isprečila raspoložena Miškovićeva na golu Jagodine ili tehničke greške Nišlijki.

Dobro je funkcionisao bekovski tandem Nedeljković – Đoković u niškom timu u drugih 30 minuta, ali nisu imale adekvatnu pomoć saigračica.

Uspele su Nišlijke da sačuvaju Glišovićevu u nastavku, u 51. minutu pogotkom Anastazije Đoković poravnale rezultat (22:22), ali je tada proradila Vukajlovićeva u napadu gošći i sa 4 pogodaka u finišu bila najzaslužnija sa trijumf Jagodine.

Na drugoj strani niške rukometašice stale su potpuno u napadu i u period od 51. do 59. minuta nisu postigle gol i tako “pomogle” Jagodinkama da ostvare bitan trijumf.

Pogotkom sa levog krila Marija Filipović prekinula je golgeterski post Naise, što je ujedno bio i poslednji pogodak na meču – 25:23.

Nakon 12. kola niški tim ima 15 bodova i zauzima 3. mesto na tabeli. U narednom kolu Naisa gostuje Slogi.

NAISA – JAGODINA 23:25 (11:12)

Hala Čair, Niš

Sudije: Mako Boričić i Dejan Marković (Beograd)

Sedmerci:  Naisa 5 (4), Jagodina 4 (4)

Isključenja: Naisa 4, Jagodina 8 minuta

NAISA: Popović  13 odbrana, Petković, Veljković, Milojević, Karalić, Pešić, Mitrović 1, Đoković 5, Stefanović 1, Radović 3 (1), Nedeljković 8 (3), J. Zdravković, T. Zdravković, Tanasković, Filipović 5.

JAGODINA: Mišković 18 (1), Stranjanac, Radosavljević, B. Šaronjić 2, Vukajlović 6, J. Bogdanović,  Cvetinović, N. Bogdanović,  Prelević 1, Stefanović, E. Šaronjić 3, Glišović 10 (4), Cvijanović 3, Marković, Simonović, Adega.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: