Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 21. 3. 2017.

| Sport

Poraz niških odbojkaša za kraj sezone

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
OK NIš
Najefikasniji u niškom timu bio je kapiten Predrag Pržić; foto: Vanja Keser

I u drugom meču plej-ofa između Odbojkaškog kluba Niš i Novog Pazara viđen je isti scenario kao i u prvom. Domaći su pružali jak otpor favorizovanim protivnicima tokom prva dva seta, ali ovog puta nijedan nisu uspeli da reše u svoju korist, pa su poslednju utakmicu u sezoni izgubili rezultatom 0:3.

Posle tehniškog tajm-auta u prvom setu, kada su Pazarci vodili sa 4 poena razlike, Nišlije su zaigrale mnogo sigurnije. Ipak, servis Hamzagića je vratio prednost gostima, a borbeni protivnici su uspeli da spase 2 set lopte, ali ne i poslednju.

U drugoj deonici su domaći odbojkaši uspeli da povedu, a najviše se istakao Pavlović koji je uz nekoliko lepih poteza uspeo da svoju ekipu dovede u vođstvo. Međutim, ovakva igra nije dugo potrajala, pa su niški igrači počeli da greše, dok je Pazarcima sve polazilo za rukom, usled čega su ovaj set dobili nešto lakše.

U poslednjem delu nije mnogo borbe viđeno na terenu, a pri vođstvu gostiju od 5 poena videlo se slabljenje volje kod Nišlija, pa su šansu dobili mlađi igrači.

Bloker niškog tima Milan Stojković je naglasio da su agresivnošću pokušavali da nadoknade zaostatak za protivnicima, da su iz toga proistekle i njihove greške, ali i da su zadovoljni onim što su pružili.

Pre svega čestitam mojoj ekipi, treneru i upravi na jednoj izuzetno turbulentnoj sezoni koju smo uspeli da spasimo, jer svi znaju u kakvim uslovima radimo. Sam plasman u plej-of je za nas bio jedan veliki uspeh, ali naišli smo na ekipu Novog Pazara koja je pokazala da su i igrački i organizaciono jedan od najvećih klubova u Srbiji – kazao je Stojković.

Trener Novog Pazara Saša Stefanović proveo je prethodne dve sezone u Nišu, pa je priznao da ove momke nije želeo za protivnike u četvrtfinalu jer ih poznaje i zna na šta su spremni, zbog čega je bio zadovoljan prolaskom dalje u dva meča.

Žao mi je što je ekipa Niša očigledno u nekoj sličnoj situaciji kao i prošle sezone, što se tiče odnosa Grada. Ja ovaj klub smatram svojim i želim da apelujem da se stane iza njega, da se spreči da propadne. Na zdravim je osnovama, većina igrača je iz Niša, oni su izneli ovu sezonu i dokazali da su superligaški igrači i zaista bih voleo da i sledeće sezone Niš bude obojkaški centar i težak teren za osvajanje za bilo kog protivnika– rekao je Stefanović.

Odbojkaški klub Niš je ovim porazom završio sezonu, dok će Novi Pazar u polufinalu plej-ofa igrati protiv Crvene zvezde.

NIŠ – NOVI PAZAR 0:3 (23:25, 19:25 20:25)

Hala: Čair, Niš

Gledalaca: 250

Sudije: Dejan Rogić i Predrag Balandžić

Niš: Lukić, Rakić, Pejčić, Jović 6, Pavlović 9, Rajković, Stojković 7, Kostainović (L), Pržić 11, Mijalković 6, Ilić

Novi Pazar: Bekrić, Ristić 9, H. Zatrić, Lopar, Daca 5, Sormaž 1, Zuković, Božović 7, E. Zatrić (L), Radosavljević 9, Simić 1, Hamzagić 12

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: