Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:38, 8. 10. 2011.

| Sport

Poražene i košarkašice i odbojašice

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
100_0176
Košarkašice Studenta; foto: Neven Obradović

Košarkašice Studenta izgubile su od Radničkog u Kragujevcu rezultatom 70:49. Odbojkašice Studenta poražene sa 3:0 od Železničara.

Radnički Kg - Student 70:49 (17:9, 18:17, 16:10, 19:13)

Košarkašice Studenta nisu uspele da drugi put u sezoni trijumfuju pošto su u drugom kolu poražene ubedljivo u Kragujevcu. Presudila je prva četvrtina i dosta grešeka u redovima Nišlijki. U prvoj četvrtini niški tim je imao čak 10 izgubljenih lopti, a domaće igračice su to iskoristile i agresivnom igrom održavale vođstvo. Niški tim je puno grešio, a to pokazuje i činjenica da je imao samo 13 uspešnih bacanja za dva poena od 43 pokušaja. Ni na liniji za slobodna bacanja nisu bile uspšenije pa su od 20 pokušaja, bile uspešne 11 puta.

- Prelomija je prva četvrtina. Na njihovu agresivnu i jaku igru nismo imali odgovor. Košarkašice su mnogo grešile, pala im je koncentracija u prvoj četvrtini. A to se i posle nastavilo. Apsolutno su nas naterale u "mišiju rupu". U drugoj četvrtini smo se malo vratili, ali nismo uspeli da uradimo ništa posebno. One su selu utakmicu igrale sa 5 igračicam, a šesta je igrala samo 5 minuta - rekao je Zvonko Stanković, sportski direktor Studenta.

Najefikasnija u niškom timu bila je Marina Vasić sa 14 poena, dok je Marija Ilić dala 10. U timu Radničkog Jelena Prvulović je postigla 22 poena, Aleksandra Katić dva manje.

U narednom kolu Student dočekuje Jagodinu.

Ostali rezultati:

Čelarevo - Proleter 61:55
Jagodina 2001 - Vrbas 
Spartak - Šabac 
Stara Pazova - Beočin 101:62
Crvena Zvezda - Loznica 95:56


Odbojka: Železničar - Student 3:0 (25:9, 25:16, 25:10)

Niške odbojkašice nisu uspele da iznenade favorita u prvom kolu Prve lige. Ekipa iz Lajkovca je potpuno nadigrala niški tim i tako pokazala da se ove sezone bori za Superligu.

- Domaćini su bili ubedljivi. Oni su i pre početka prvenstva javno istakli da se bore za prvu poziciju i Superligu. Videćemo kakav nam je sastav kada dođu utakmice sa ekipama našeg ranga. Biće bolje, treba nam još vremena - rekao je Ljubodrag Brkić, trener Studenta.

U narednom kolu Student će ugostiti Lazarevac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: