Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:31, 19. 12. 2018.

| Sport

Porazom od Neksea rukometaši Železničara završili 2018. godinu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stevan-sretenovic,-rk-zeleznicar-nis,-foto-jv-vanja-keser
Stevan Sretenović najefikasniji u niškom timu sa 6 golova; foto: JV / Vanja Keser

U utakmici u kojoj nijednom nisu vodili, rukometaši Železničara nisu uspeli da naprave iznenađenje i na svom terenu savladaju favorizovane Nekse iz Hrvatske. Niški tim je poražen rezultatom 25:18 (12:10) u poslednjem ovogodišnjem kolu SEHA lige, a nastavak sezone je februara.

Dobro su se držali niški rukometaši na početku meča, Vejin i Marković su doneli izjednačenje (2:2), ali je Nekse u 9. minutu imao dva gola više (5:3). Golovima Markovića i Sretenovića Železničar je izjednačio, ali ispostaviće se da je to bilo poslednje izjednačenje na meču (5:5 u 12. minutu). Uzvratio je hrvatski tim serijom 4:0, a već u 25. minutu vodio sa 12:7.

veselin-vujovic,-rk-zeleznicar-nis,-foto-jv-vanja-keser Sledi pauza; foto: JV / Vanja Keser

Poslednjih pet minuta prvog poluvremena gosti nisu uspevali da postignu gol, čak ni iz sedmerca jer je Stošić odbranio šut Vozabu. "Željini" igrači uspeli su samo da dođu na minus dva i na odmor odu u zaostatku (10:12).

Nije mnogo trebalo ekipi Neksea da se "probudi" u nastavku igre, a uz gol Sretenovića, Hrvati su poveli sa 15:11 u 36. minutu. Marković, Živković i Sretenović su doveli niški tim do minus jedan (14:15), ali gosti su uzvratili novom serijom od 4:0 (14:19 u 47. minutu). Grešili su domaći, a Nekse to iskoristio i mini-serijama poveo sa 24:16 u 57. minutu.

Dva gola Vladimira Jevtića u finišu samo su ublažili poraz Železničara (18:25).

Posle meča trener niškog tima Veselin Vujović kratko je rekao da su potrebne promene u klubu.

Teška polusezona je iza nas, nemamo igrače na nekim važnim pozicijama. Neke stvari u organizaciji kluba moraju da se reše, da bi uopšte moglo da se krene dalje... - kazao je Vujović.

Železničar ovu godinu završava na osmom mestu SEHA lige sa tri pobede, remijem i 9 poraza, a sada sledi zimska pauza. Nastavak takmičenja u regionalnoj ligi je početkom februara naredne godine.

ŽELEZNIČAR - NEKSE 18:25 (10:12)

Niš, hala Čair.

Sudije: Dimitar Mitrevski i Blagojče Todorovski (Makedonija).

Sedmerci: Železničar 6 (4), Nekse 5 (3).

Isključenja: Železničar 8, Nekse 4 minuta.

ŽELEZNIČAR: Lazić (2 odbrane), Stošić (6 odbrana, 1 sedmerac), Milovanović 1, Potkonjak, Stanojević, Sretenović 6, Mađar, Vejin 2, Milosavljević, Živković 2, Spasić, Nikolić, Marković 4(4), Jevtić 2, Kljajić, Pavlović 1.

NEKSE: Lelić, Car (10 odbrana, 2 sedmerca), Šipić 3, Gadža 1, Leban, Eter, Zrnić 3(1), Mrđenović, Barišić-Jaman 1, Buvinić 4, Jelinić 2, Vida 1, Lončar 1, Tomić 1, Jaganjac 6, Vozab 2(2).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    00:08 // 21. 12. 2018.

    Nece nista na silu,kako se u Zelji pokusava!Puci ce vestacki stvorena ekipa,jer nije samo novac bitan,vec treba voleti i klub u
    kome igras ili ga treniras!

  • Žuti prsluk

    14:07 // 20. 12. 2018.

    Kada bi malo više radili na marketingu hala bi bila punija.Ljudi ne znaju kada su utakmice a saznaju tek kada date izvestaj sutradan.

  • dr Jakov Zlatar

    10:05 // 20. 12. 2018.

    čestitke komšijama na pobedi.Ipak su klub iz zemlje koja je rukometna svetska sila.Mi, na žalost nismo ono što smo bili ranije.najvažnije je to da su rukometaši iz Hrvatske rekli da su oduševljeni gostoprimstvom u Nišu.Saglasan sam sa svime što je rečeno o železničaru.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: