Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 9. 4. 2022.

| Sport

Porazom u Zemunu košarkaši Zdravlja završili sezonu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
KK Zdravlje
Leskovčani sezonu završili sa 14 pobeda i 16 poraza; foto: KK Zdravlje

U poslednjem 30. kolu Košarkaške lige Srbije, košarkaši leskovačkog Zdravlja poraženi su na gostovanju u Zemunu od ekipe Mladosti rezultatom 83:63 (34:14, 13:17, 17:21, 19:11). ”Farmaceuti” su povratničku sezonu u elitni rang takmičenja završili sa 14 pobeda i 16 poraza i sezonu će završiti u sredini tabele.

Pred početak sezone Leskovčanima je primarni cilj bio opstanak u KLS-u, a nakon što su ga ostvarili, uprava je odlučila da se odrekne najboljeg igrača Kornelijusa Hadsona što se odrazilo i na rezultate. Doživeli su košarkaši Zdravlja neke ubedljive poraze, koji nisu mnogo boleli, a jedan takav se naslućivao i nakon prve četvrtine na gostovanju u Zemunu (34:14).

Ipak, izabranici Dragana Jakovljevića, koji su važili za najvećeg favorita pred početak prvenstva, kao da nisu želeli da se previše troše, pa su dopustili igračima Zdravlja da u preostale tri četvrtine budu potpuno konkurentni.

Prišli su ”Farmaceuti”na 12 poena razlike pred početak poslednje četvrtine, ali domaća ekipa nije dozvolila da se eventualno uđe u neizvesnu završnicu, pojačali ritam i na kraju slavili sa ubedljivih 83:63.

Tim Lazara Spasića na kraju će u zavisnosti od današljih mečeva na kraju zauzeti mesto u sredini tabele, ali ostaje utisak da su mogli sezonu da završe sa mnogo boljim skorom, pogotovo ako se uzme u obzir da su dožeiveli poraze u leskovačkoj ”Hala sportova” koja na većini mečeva dobro popunjena.

30. kolo Košarkaške lige Srbije: Mladost - Zdravlje 83:63 (34:14, 13:17, 17:21, 19:11)

Dvorana: SC Master;

Sudije: Jevtović, Sedlar, Tomić;

Mladost: Livingston 13, Klavžar 3, Milosavljević 2, Milenković 8, Gavrilović 14, Ristanović, Kovačević 1, Bojić 19, Bjeličić, Gibson 18, Živojinović 3, Sar 2;

Zdravlje: Cekić, Stojković, Jović 7, Petković 10, Đorđević, Radivojević, Stamenković, Stajić, Jovanović, M. Jović 17, Stojanović 8, Belkvel 21;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: