Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:05, 29. 5. 2023.

| Sport

Posle 17 godina medalja za srpsku gimnastiku - Nišlija treći na Svetskom kupu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Dušan Đorđević
Dušan Đorđević (treći sleva) na postolju; foto: GK Niš

Veliki uspeh za srpsku i nišku gimnastiku napravio je Dušan Đorđević, član Gimnastičkog kluba Niš, koji je osvojio bronzanu medalju na Svetskom kupu u bugarskoj Varni u disciplini preskok. Ovo je prva medalja posle 17 godina za Niš i Srbiju na svetskim kupovima. Đorđević za Južne vesti kaže da je ponosan i što je "tik ispod olimpijskog vicešampiona na ovoj spravi".

U konkurenciji 60 takmičara iz 20 zemalja Dušan Đorđević, član Gimnastičkog klub Niš i student doktorskih studija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, bio je treći.

Ponosan je na istorijski uspeh za nišku i srpsku gimnastiku kaže Dušana za Južne vesti.

Bio sam svestan da sam kandidat prvenstveno za finale, medalja mi nije pala ni na pamet. Ulazak u finale je već bila velika stvar za mene, za klub, za reprezentaciju, za sve. U finalu mi je samo bio fokus da uspešno stanem oba skoka i potvrdim da ulaz u finale nije bio slučajan. Medalja je u ovom slučaju bila veliki bonus, svakako sam presrećan sto sam bio u top 8, što sam se takmičio na takmičenju ovog ranga i možda još bitnije, što sam bio tik ispod olimpijskog vicešampiona na ovoj spravi - rekao je Đorđević.

Pre njega, medalju sa ovakvog takmičenja doneo je njegov klupski kolega Miloš Žuća Paunović, a Đorđević kaže da se okrenuo novim izazovima:

Sledećeg vikenda je Kup Srbije u Novom Sadu, a onda od 8. do 11. juna imamo Svetski kup u Osijeku. Time završavamo prvi deo sezone - dodao je Đorđević.

Poređ Đorđevića, na Svetskom kupu u Varni Gimnastički klub Niš predstavljali su i Petar Veličković i Kristina Živadinović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prike

    08:27 // 30. 5. 2023.

    Bravo decko! Nis se ponosi tobom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: