Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:00, 12. 12. 2020.

| Sport

Posle pauze od mesec dana odbojkaši Niša se vratili porazom od Partizana

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
odbojka, ok nis, JV / Vanja Keser
Poraz posle pauze; foto: JV / Vanja Keser

Seriju od tri pobede u Superligi koju su napravili pre pauze u takmičenju, odbojkaši Niša prekinuli su porazom u Beogradu od Partizana rezultatom 3:1 (25:21, 22:25, 25:20, 25:18) u 9. kolu Superlige. Nišlije su pretrpele četvrti poraz u sezoni i sa 16 bodova trenutno zauzimaju četvrtu poziciju.

Bila je ovo treća pobeda u nizu Beograđana nad Nišlijama, a sve su postigli istim rezultatom (3:1). Ovaj meč bio je Nišlijama i generalna proba pred Evropu, a trener Dragan Svetozarević imao je priliku da vidi na delu i poslednje pojačanje tehničara iz Brazila Aleksandra Garsiju Visentea.

Milan Stojković i Marko Nikolić doneli su početkom prvog seta prednost od 3:1, a dobrim napadima Jelića i Sadata, Niš je poveo 8:5. Serijom 3:0 Partizan je izjednačio (8:8), a ubrzo i poveo (10:9). Vodila se velika borba za svaki poen, a onda je serijom 5:0 crno-bela ekipa povela sa 18:14. Pokušavali su gosti da stignu zaostatak, ali nisu pomogle ni izmene jer je beogradski tim vodio sa 23:18. Niš je u završnici spasio dve set-lopte, ali je Partizan iskoristio treću (25:21) za vođstvo od 1:0.

Dobrim blokovima Beograđani su poveli sa 4:2 na početku drugog seta, pa je usledila igra poen za poen do dva vezana poena Partizana i vođstva od 11:8. Asom i poenom Marka Nikolića i poenom Stojkovića, Niš je izjednačio na 12:12, pa i poveo (14:13). Nikolić i Jelić doneli su dva poena prednosti (16:14) koju je Niš čuvao do dolaska Marinovića na servis-liniju i serije Partizana od 3:0 za preokret i prednost od 20:19. Sigurnim napadima iz servisa Sadat je pomogao niškoj ekipi da u finišu napravi seriju 4:0 koju je krunisao Darko Savić blokom za 25:22 i izjednačenje u setovima (1:1).

bardia sadat, ok nis, foto jv vanja keser Sa 25 poena Sadat je bio najefikasniji u niškom timu; foto: JV / Vanja Keser

Poveo je sa 2:0 Niš početkom treće deonice, ali je brzo Partizan izjednačio (4:4). Vodila se izjednačena borba, pa je domaćin dobrom igrom u bloku napravio seriju 3:0 i poveo sa 10:8. Sadat je na kratko prekinuo nalete crno-belih, ali je usledila nova serija i vođstvo domaćih od 13:9, a ubrzo i 15:10. Tajm-aut gostiju prekinuo je na kratko nalete Partizana koji je novom serijom (4:0) poveo sa 20:13. Greške Nišlija pomogle su domaćinima da povedu sa 22:15, a Sadat i Jelić su pokušali da "otope" prednost Partizana koji je iskoristio treću set-loptu (25:20) i poveo sa 2:1 u setovima.

Uz dva poena Bardije Sadata Niš je poveo sa 2:0 na početku četvrtog seta, a uzvratio je domaćin serijom 3:0 za vođstvo od 4:3. Usledila je izjednačena igra, grešilo se sa obe strane, a novom serijom Beograđani su poveli sa 10:8. Pokušavali su gosti da stignu zaostatak, ali je crno-bela ekipa polako uvećavala prednost i povela sa 19:14. Igralo se, potom, poen za poen, a onda je blokom Lekića Partizan osigurao meč-loptu (24:18) koju je iskoristio Marinović za pobedu domaćina od 3:1.

Nišlijama je ovo četvrti poraza, a uz šest poraza, trenutno su na četvrtom mestu sa 16 bodova.

Nišlije u ponedeljak očekuje put u Francusku gde će igrati osminu finala Kupa CEV protiv Polonije iz Londona. U drugom meču na istom turniru igraće domaći Monpelje i Mladi radnik iz Požarevca, a pobednici ovih duela boriće se u četvrtfinalu 17. decembra u Monpeljeu.

PARTIZAN - NIŠ (25:21, 22:25, 25:20, 25:18).

Beograd, sala "Master".

Bez gledalaca.

Sudije: Branislav Jovančić i Darko Savić.

Trajanje meča: 94 minuta.

PARTIZAN: Arsenoski 2, Dopuđ, Jovanović, Marinović 19, Lekić 7, Koprivica 16, Huzejrović, Janković 4, Stašević (libero), Mladenović (libero), Cvetković, Tomić, Janić 17.

NIŠ: Đokić, Jović (libero), Sadat 25 (2 asa, 1 blok), Milovanović, Stojković 9 (2 bloka), U. Nikolić 5 (1 blok), Garsija Visente 1, Cvetanović, Jelić 7, Jovanović, Savić 1 (1 blok), M. Nikolić 15 (2 asa).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    20:38 // 12. 12. 2020.

    Biće bolje

  • Aleksandar

    20:17 // 12. 12. 2020.

    E pa eto, video je Dragan na delu pojačanje. Ne znam samo čemu sada služi drugi (ili prvi) tehničar. Da sedi konstantno na klupi i kad tekma krene niz brdo? Ne razumem taktiku i ako sam godinama u sportu. Čemu forsiranje po cenu poraza? Uigravanje pred put? Bravo!!! Srećno momci, srećan put!

  • Mara

    19:55 // 12. 12. 2020.

    Svaka cast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: