Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:38, 21. 3. 2018.

| Sport

Posle preokreta rukometašice Srbije pobedile Švedsku u "Čairu"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rukometna-reprezentacija-srbije-nis-mart-2018-foto-vanja-keser
Srpske rukometašice imaju +7 pred revanš u Švedskoj; foto: Vanja Keser

Posle prvog poluvremena gde su gubile sa 15:9, srpske rukometašice uspele su da preokrenu i pobede Švedsku rezultatom 30:27 u niškoj hali "Čair", u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

rukometna-reprezentacija-srbije-nis-mart-2018-foto-vanja-keser-2 Slavlje u "Čairu"; foto: Vanja Keser

Junakinja ovog susreta bila je iskusna golmanka Katarina Tomašević, koja je odbranila 21 loptu, a od 43. minuta primila je do kraja meča samo jedan gol, i to u 58. minutu.

Do 8. minuta bilo je izjednačeno, a onda je Švedska preuzela kontrolu nad utakmicom. Na kraju prvog poluvremena bilo je 15:9 za gošće.

Posle odmora naša reprezentacija se polako približavala protivniku i u 36. minutu imala tri gola zaostatka (14:17). Brzo je došla i do izjednačenja (20:20), ali su Šveđanke uspele da povedu sa 22:20.

To je, ispostaviće se, bio poslednji "trzaj" Švedske, koja narednih 16 minuta nije dala gol. To su naše igračice iskoristile i na kraju slavile sa sedam golova razlike.

Primili smo mnogo lakih golova, što je na ovom nivou nedopustivo. U nastavku je bilo mnogo bolje, ali još ima prostora za napredak. Moramo više da koristimo naša dva vrhunska pivota u napadu. Premalo je ovo vremena da devojkama „isključim“ ono što rade u klubovima i što se od njih tamo traži, a da se prilagode zatevima reprezentacije. Ipak, sada smo se već plasirali na Evropsko prvenstvo, tako da smo prvi cilj ostvarili - rekao je Ljubomir Obradović, selektor Srbije.

Rukometašice Srbije sada su prve u 3. grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a u subotu 24. marta igraju protiv Švedske u Ševdeu.

SRBIJA - ŠVEDSKA 30:23 (9:15)

Niš, hala Čair.

Sudije: Mikloš Andorka i Robert Hiker (Mađarska).

Sedmerci: Srbija 3 (3), Švedska 2 (1).

Isključenja: Srbija 2 minuta, Švedska -.

SRBIJA: Tomašević (21 odbrana, 1 sedmerac), Čolić, Radosavljević 3, Krpež-Šlezak 8(3), Lekić 1, Števin 5, Lavko 1, T. Radojević 3, Pop Lazić, D. Radojević, Obradović 4, Nikolić, Stoiljković, Cvijić 5, Stošić, Dmitrović.

ŠVEDSKA: Bundsen (11 odbrana), Iden (1 odbrana), Melegard, Stromberg, Roberts 2, Sand 2, Lundstrom, Gustin 3, Vestberg 3, Val, Lagerkvist, Gulden 4(1), Hagman 5, Jakobsen, Alm 4, Hvenfelt.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: