Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:48, 25. 5. 2020.

| Sport

Posle priprema sa merama opreza, u Radničkom zadovoljni pred nastavak sezone

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Radnički Mačva fudbal mart 2020 foto Južne vesti Vanja Keser3
Spremni za nastavak; foto: JV / Vanja Keser

Nakon dva meseca pauze i 20 dana priprema za nastavak sezone u Superligi i Kupu Srbije, trener niškog Radničkog Radoslav Batak kaže da nije bilo lako spremati se za takmičarske izazove pridržavajući se posebnih mera koje su uvedene zbog pandemije korona virusa. Nedostaju im, kaže Batak, pripremne utakmice, ali niški fudbaleri su spremni za prvi meč koji je u subotu, 30. maja sa Napretkom u Kruševcu i četvrtfinale Kupa 3. juna protiv Čukaričkog u Beogradu.

Sa 42 boda i šestom pozicijom na tabeli niški igrači nastavljaju nadmetanje u Superligi gde u subotu, 30. maja od 19:30 igraju sa Napretkom u Kruševcu, a očekuje ih igranje protiv Rada i TSC-a u Nišu, te protiv Radnika u Surdulici.

Već 20 dana fudbaleri Radničkog treniraju pridržavajući se niza posebnih mera - igrači su radili podeljeni u nekoliko grupa, na razdaljenosti od minimum dva metra. Ublažavanjem mera dozvoljene su utakmice između sebe, a kako kaže trener Radoslav Batak, ekipi će nedostajati nekoliko pravih test utakmica.

Nije bilo lako spremati se za takmičarske izazove na ovaj način. Sve vreme smo maksimalno poštovali mere Vlade Republike Srbije, radili smo prema propisima i s obzirom na situaciju, ja sam zadovoljan kako mi ekipa fizički izgleda na šest dana pred duel u Kruševcu. O nekoj formi je sada teško pričati, videćemo već kada krenemo da igramo. Neke standardne stvari na treninzima smo promenili, bilo nam je važno i da se niko ne povredi posle duge pauze i za sada sve ide onako kako smo planirali . kaže Batak.

Radnički Mačva fudbal mart 2020 foto Južne vesti Vanja Keser2 Batak: O nekoj formi je sada teško pričati; foto: JV / Vanja Keser

Svi igrači osim golmana Petrovića su spremni, dodaje trener, ali jedan od glavnih problema za pripreme je nemogućnost skautiranja protivnika.

Nije bilo prijateljskih utakmica i morali smo da pribegnemo alternativnim metodama. Gledamo njihove mečeve koje su igrali pre pauze, ali se i dovijamo da preko nekih poznanika skupljamo aktuelne informacije, a koje bi mogle da nam pomognu u pripremi. U svakom slučaju, svi smo u istom položaju, tako da sigurno niko neće biti u prednosti kada se nastavi sezona - kaže Batak.

Cilj pred početak sezone i novi plaman u Evropu nije daleko, kaže Batak.

Na nama je da damo sve od sebe i da na svakoj utakmici idemo na pobedu. Ako uspemo da ispunimo cilj bićemo veoma srećni, a i ako ne uspemo biće nam važno da smo pružili naš maksimum. Naš realniji put ka Evropi vodi preko Kupa. Čukarički je jak rival, pogotovo na svom terenu. Radi se o jako dobro organizovanom klubu, imaju odličnog trenera i kvalitetne igrače. Ali mi želimo da odemo što dalje u ovom takmičenju, a da bi u tome uspeli moramo da pobeđujemo jake timove - završio je Batak.

Već 3. juna Nišlije gostuju Čukaričkom u četvrtfinalu Kupa Srbije, a evenutalno polufinale igraće 10. juna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad

    18:44 // 25. 5. 2020.

    Ma najbolje da uopšte nenastupate i ovako niste za nikakav matrak. Rasformirajte se i vi i uopšte drugi sportski klubovi u Nisu a taj novac sto vam daje grad dati u neki humanitarni fond da bar neko ima korist od toga.

    • Dzamutka

      23:29 // 26. 5. 2020.

      Ceo taj mafijasko- politikanski - menadzerski klan ce se urusiti ! Nema prodaje igraca,nema kladionica, reklama,tako da ce igranje fudbala u Srbiji ,reda -radi ,postati neisplativo !
      Doduse,nema sta ni da gledas, ni tehnicki ni takticki, bez velikh talenata, bez publike,ceka se dva tri derbija da se neizivljeni tuku !

  • Arrigo Sacchi

    16:34 // 25. 5. 2020.

    Dali će fudbalski klub Radnički iz Niša nastupati u nastavku prvenstva sa omladincima imajući u vidu da se ne igra play off ili je takva najava bila šala ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: