Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 11. 12. 2020.

| Sport

Posle skoro mesec dana pauze, OK Niš se vraća obavezama u Superligi

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis
Spremni posle pauze; foto: JV / Vanja Keser

Od 15. novembra i pobede nad Mladim radnikom u Požarevcu, odbojkaši Niša nisu igrali takmičarski meč zbog pauze u prvenstvenim takmičenjima, a u subotu, 12. decembra očekuje ih meč 9. kola Superlige sa Partizanom u Beogradu. Trener niške ekipe Dragan Svetozarević ističe da ne prija ispadanje iz ritma, ali očekuje da se njegov tim vrati pobedom iz prestonice. Ovaj meč biće i proba pred osminu finala Kupa CEV u Francuskoj.

Nakon skoro mesec dana pauze, odbojka se vraća na terene širom Srbije, a Odbojkaški klub Niš će pokušati da nastavi niz pobeda koji je započeo pre prekidanja takmičenja. Nišlije imaju skor od šest trijumfa i tri poraza, a kao četvrtoplasirana ekipa igraju u Beogradu sa osmoplasiranim Partizanom.

Očekujemo pobedu protiv Partizana. Nikom ne prija ispadanje iz takmičarskog ritma i smanjen obim treninga, ali svakako da smo period pauze iskoristili dosta dobro. U manjem smo problemu nego ostale ekipe jer su neki imali pozitivne igrače, karantine, vraćanje igrača treninzima. Imali smo sreće da nismo imali pozitivne na kronu. Nadam se da nastavljamo u istom ritmu kao pre pauze - kaže Svetozarević.

U dosadašnjem toku Superlige Partizan je upisao samo dva trijumfa, a pet puta bio poražen. A ovaj meč će biti i prilika da trener Niša vidi na delu poslednje pojačanje tehničara iz Brazila Aleksandra Garsiju Visentea.

Ekipa je koja ima iskusne i stabilne primače. Neće niko ništa da pokloni, svako će se truditi da pobedi. Kvalitet je na našoj strani, kao i želja i htenje. Tretiramo ovu utakmicu kao ozbiljnu prvenstvenu gde nam treba pobeda za dalji tok prvenstva - dodaje Svetozarević.

Utakmica u Beogradu je na programu u subotu, 12. decembra od 17 sati.

Do kraja godine Nišlije, pored duela sa Partizanom, očekuje i meč sa Radničkim kod kuće, kao i revanš četvrtfinala Kupa Srbije sa Ribnica u Nišu, a sledeće nedelje je put u Francusku gde će Niš igrati osminu finala Kupa CEV protiv Polonije iz Londona.

Radimo ujutru testove na koronu, a trebalo bi da, zajedno sa ekipom Mladog radnika u ponedeljak ujutru krenemo u Francusku. Prvi meč je 15. decembra, a nadamo se da ćemo igrati i taj drugi koji je dva dana kasnije - dodaje trener Niša.

U drugom meču u Francuskoj igraće domaći Monpelje i Mladi radnik iz Požarevca. Pobednici ovih duela igraće četvrtfinale 17. decembra u Monpeljeu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija

    18:18 // 12. 12. 2020.

    Zašto su otišli Kovač, Nikić i onaj drugi stranac i gde su zamene za njih? Svetozareviću jer opet nameravaš sa 6 igrača da ispadneš iz lige?

  • Mara

    20:11 // 11. 12. 2020.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: