Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:17, 22. 2. 2021.

| Sport

Potencijal FK Vlasina u mlađim kategorijama

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
FK Vlasina
Organizovan prijem za dobitnike sretenjskih prznanja kod predsednika Opštine; foto: Agencija "Publika"

Da sretenjsko priznanje pripada gradu, osnivaču kluba i svim igračima i upravama koje su dale doprinos razvoju kluba, rekao je predsednik FK Vlasina Bojan Vlajković na prijemu za predstavnike kluba kod predsednika Opštine.

Vlajković je rekao još i da je priznanje obaveza da u narednom periodu stvore još bolje uslove za razvoj kluba, jer to pripada budućim generacijama, gradu i klubu koji ima ozbiljan potencijal u mlađim kategorijama.

Mi smo tim koji ima preko 80% igrača koji potiču iz naše omladinske škole. Mi smo klub koji ima najveći broj igrača u mlađim selekcijama u regionu – svakodnevno je na terenu više od 140 dece. To je veliki potencijal i moramo mnogo da vodimo računa o tome. Neograničen doprinos radu kluba daju i treneri omladinskih kategorija i smatram da ova sredina mora da omogući mladim generacijama da se razvijaju, a sport i fudbal tome daju doprinos. Mislim da je FK Vlasina jako bitna karika u razvoju našeg grada – rekao je Vlajković.

FK Vlasina Jedni od 170 kolektiva i pojedinaca koji su dobili priznanje; foto: Agencija "Publika" Govoreći o planovima kluba, potpredsednik Nenad Stojković je dodao da je od početka sezone cilj borba za najviši plasman.

Organizacija takmičenja je takva da prvo mesto ne garantuje direktan plasman u Prvu ligu Srbije, ali je naš prevashodni cilj da sezonu završimo kao prvaci. Da li će to biti dovoljno da naredne sezone igramo viši rang, videćemo. Ne opterećujemo ni igrače ni stručni tim imperativom jer je važnije ono što je predsednik rekao – da 80% igrača potiče iz našeg omladinskog pogona – to nema ni jedan klub iz srpske lige. Tražićemo svoju šansu – rekao je Stojković.

Prema rečima predsednika Opštine Vlasotince Bratislava Petrovića lokalna samouprava se trudi da pomogne rad klubova kroz finansiranje sportskih programa, a sto godina fudbala u tom mestu je bogatstvo koje treba da se neguje.

Sport je dobar način da usmerimo mlade ljude i da oni neguju takmičarski duh, timski i individualni rad i fer odnos - kako u sportu, tako i u životu - kaže Petrović.

FK Vlasina dobila je priznanje Zlatna medalja za zasluge u razvoju sporta na Dan državnosti Srbije, 15. februar. Klub sa Rosulje je jedan od 170 kolektiva i pojedinaca kojima su uručena sretenjska ptiznanja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Simplon

    10:01 // 22. 2. 2021.

    Predsednik kluba da povede računa o oblačenju.
    Pretera ga sa duksevi,farmerke,rolke i patike.
    Ima u Vlasotince ljudi sa stilom a i parama,pa može da se bira presednik.
    On i Gagi trener smešni.

    • KANIS

      13:08 // 22. 2. 2021.

      U pravu si kolega.
      Ali teško to ide jer selo je učinilo svoje.
      Zamisli kroz godinu dve kad uđemo u super ligu i ovakav presednik da sedne sa Terzića sa Vazuru sa g.Novicu i Ivicu Tončeva.
      Menjajte ga odma

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: