Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:24, 14. 7. 2017.

| Sport

Potvrđeno: Jović potpisao dvogodišnji ugovor sa Bajernom

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Stefan Jovic Kup Koraća 2017.
Na ime obeštećenja, Bajern će Zvezdi isplatiti 160.000 evra; foto: Vanja Keser

Iako je juče veliki broj medija objavio da je Stefan Jović potpisao dvogodišnji ugovor sa Bajernom iz Minhena, tu informaciju je tek sada potvrdio i klub iz Bavarske. Kako kažu, dovođenjem svetskog i olimpijskog vicešampiona, te plejmejkera koji je odigrao ključnu ulogu u osvajanju triple krune Crvene zvezde, i više su nego zadovoljni.

Reprezentativac se odličnim partijama u Evroligi preporučio najvećim klubovima Evrope, pa se poslednjih mesec dana u medijima mnogo spekulisalo gde će nastaviti karijeru, i pored toga što mu ugovor sa Crvenom zvezdom ističe tek naredne godine.

Na kraju se sve svelo na Olimpijakos i Bajern, a danima su stizale informacije koje demantuju jedan i pišu kako je sve dogovoreno što se tiče Jovićevog transfera u drugi klub. Ipak, u trci je pobedila ekipa koju sa klupe predvodi selektor reprezentacije Srbije Saša Đorđević.

Nišlija je za zvanični sajt Košarkaškog kluba Bajern rekao da je trener, sa kojim već 3 leta uspešno sarađuje, delimično uticao na izbor nove sredine, ali da je bilo još faktora. 

Igrao sam pre dve godine sa Crvenom zvezdom ovde. Čak i tada, atmosferu i organizaciju sam primetio. Siguran sam da je ovo mesto i ovaj trenutak za promenu sredine ispravna odluka i pravi potez za nastavak moje karijere. Naravno, znam i trenera, naše filozofije tima i košarke uopšte su identične, u toj meri da se savršeno uklapamo - kazao je Jović.

Za isti sajt generalni direktor Bavaraca Marko Pešić rekao je da nije tajna da već neko vreme pokušavaju da dovedu reprezentativca Srbije u svoje redove.

Stefan je očigledno jedan od najboljih i najprestižnijih plejmejkera ​​u Evropi, iako ima samo 26 godina i siguran sam da će nastaviti da se razvija. Za velike uspehe Crvene zvezde u poslednjih nekoliko godina, uglavnom je on zaslužan i veoma smo srećno što sada dolazi kod nas - rekao je Pešić.

Ushićenje odlaskom u Minhen plej je iskazao i postavljanjem slike na svoj Instagram profil, na kojoj je obučen u dres svog novog kluba. Ipak, pre prvih asistencija u crvenom očekuje ga leto u reprezentaciji, gde se tim oslanja da će svoje umeće prikazati i na Evropskom šampionatu.

I kad me svi zaboraavee....

A post shared by Stefan Jovic (@stefanjovic24) on

Inače, Jović je upravo protiv Bajerna postavio rekord Evrolige po broju asistencija. To je bilo u 5. kolu najjačeg kontinentalnog klupskog prvenstva, pre dve godine. Nišlija je u crveno-belom dresu zabeležio čak 19 uspešnih dodavanja, čime je pretekao saigrača Markusa Vilijamsa, koji je dodao njih 17, protiv Galatasaraja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bayern

    08:35 // 15. 7. 2017.

    Napred nasi,Pirocanac,Nislija,...Puno uspeha!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: