Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 12. 6. 2017.

| Sport

Potvrđeno: Novi trener Radničkog je Austrijanac

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Peter Pakult novi trener Radničkog
Rastavac dobio naslednika; foto: wikimedia/Benutzer Steindy

Ono o čemu se poslednjih dana uveliko pričalo, ali je ostalo bez zvanične potvrde, sada je i definitivno. Austrijanac Peter Pakult novi je trener niškog Fudbalskog kluba Radnički, a prema ugovoru, na tom mestu bi trebalo da se zadrži narednih godinu dana.

Motiv za dolazak u Niš bio mu je što Radnički smatra klubom sa jakom tradicijom, jer ih je pratio još u periodu kada su igrali Evropu, te ima želju da iznutra upozna kako funkcioniše.

Ovo je izazov, ali mislim da mogu da napravim to što se traži od mene. Cilj ove sezone je da igramo zapaženu ulogu u Superligi, odmah iz Partizana i Crvene zvezde, za koje znam da su iznad ostalih - kazao je novi trener Radničkog

Kao igrač, Pakult je odigrao 24 meča za reprezentaciju Austrije. Tokom 16 godina duge igračke karijere nastupao je za nekoliko klubova u domovini, kao i za nemački 1860 Minhen, u kome je i počeo trenersku karijeru.

Najveći uspeh bio mu je osvajanje titule državnog prvaka sa bečkim Rapidom, 2008. godine, kome je ovo bila i poslednja titula šampiona. U ovom klubu se zadržao 5 godina, nakon čega je vodio Lajpcig, Dinamo Drezden, Floridsdorfer AC, a onda se preselio na Balkan.

Poslednje tri sezone trenirao je slovenačkog drugoligaša Zavrc i hrvatskog prvoligaša Cibaliju. Ipak, tamo se zadržao svega 2 i po meseca, tako da je od kraja marta bez kluba.  

Prva prozivka igrača zakazana je za danas od 17 sati. Austrijanac je naglasio da će prvo popričati sa svim igračima o tome da li žele da ostanu. Više o sastavu, kako kaže, znaće za nedelju, do dve, a svako ko dođe na "Čair" u narednom periodu, moraće da prođe probu, pre nego što ga definitivno angažuju.

Podsetimo, Pakult je na klupi Radničkog zamenio Milana Rastavca koji je 2,5 godine predvodio Nišlije. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • padomirko

    23:02 // 12. 6. 2017.

    Pa mi kao da ce mo u ligu sampiona, pa nije valjda da nema domacih trenera nego dovodimo neke anonimne evropljane, ako nema para da se dovedu kvalitetni igraci ne moze nam pomoci ni Murinjo.

  • Prerdrag

    15:25 // 12. 6. 2017.

    Totalno glup potez. Bolje da ste i Barda Živadinovića doveli nego ovog, Živi makar ne treba prevodilac. Ovako, trener ne zna srpski, niti će ga naučiti, a ni igrači ne znaju strane jezike, niti će ih naučiti. Verovatno će se sporazumevati pantomimom. Mogli ste da birate trenere: Mrkić, Dragan Ivanović, Milan Milanović, Đuričić, Kosanović, Miloš Veselinović, Aleksandar Janjić a vi doveli ovog.

    • RealSaNišave

      16:39 // 12. 6. 2017.

      Da, i Kapelo je otišao u konu pa ne zna kineski. Imaće svog prevodioca a i dosta naših igrača su igrali u inostranstvu. Može i pantomimom samo neka donese rezultate i nemački napadački mentalitet :) Čovek nije odradio ni prvi trening a već ste počeli da mračite....

  • milorad

    14:14 // 12. 6. 2017.

    "Jaka tradicija", zatim "funkcionisanje kluba". Ma, nemojte g-dine Pakult, manite se visoke kurtoazije. Bilo nekada, pamti se. Danas je duga priča. Neko drugo vreme. Lošije u svakom pogledu. Svi bi u Evropu. A,kad tamo, u prva 2-3kola po par stotina gledalaca.
    Pominjete Zvezdu i Partizan. Pa oni da nenajavljeni, inkognito, igraju sa nekim trećeligašem, teško da bi skupili par desetina gledalaca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: