Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 19. 5. 2020.

| Sport

Povremena reprezentativka Srbije napustila Naisu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
bogojevic
Jovana Bogojević otišla iz Niša; foto: JV / Vanja Keser

Posle polusezone u niškoj Naisi, desno krilo Jovana Bogojević, koja je bila na spisku 19 igračica reprezentacije Srbije marta ove godine, nastaviće karijeru u švedskom Kristijanštadu. Iako je kratko vreme provela u Naisi, kako kaže, pamtiće ovaj klub po pozitivnoj energiji, drugarstvu, ali i visokom nivou profesionalizma i kvaliteta rada.

Naisa, koja je ove sezone do pandemije korona virusa igrala na tri fronta - u Evropi, Prvenstvu i Kupu Srbije, ostala je bez 25-godišnje igračice Jovana Bogojević koja će karijeru nastaviti u Švedskoj.

Dvoumila sam se između dve primamljive ponude. Jedna je bila iz Mađarske, a druga iz Švedske. Odlučila sam se za Kristijanštad iz više razloga, a među kojima i mogućnost da se, uz bavljenje rukometom, zaposlim u struci, čime spajam dve bitne stvari. Diploma Fakulteta bezbednosti neće samo “skupljati prašinu”. Istovremeno, kao i uvek do sada, davaću sve od sebe da napredujemu svojoj igri i da pružam sve bolje partije - kaže Bogojevićeva za sajt kluba.

Vreme provedeno u Naisi, kako kaže, pamtiće kao možda najlepši period u svojoj dosadašnjoj rukometnoj karijeri.

Žao mi je što je saradnja trajala kratko, ali smo i za tako kratko vreme uspeli dosta toga zajedno da postignemo i proživimo. Čak ću i momente poput jezivog sletanja na aerodrom u Madeiri ili zemljotres koji nas je tamo zadesio, pamtiti sa osmehom. Pozitivna energija, drugarstvo, ali istovremeno i visok nivo profesionalizma i kvalitetan rad, su po meni, najbitnije odlike Naise. Niš će uvek biti grad u koji ću se rado vratiti. Ne sumnjam da će i narednih sezona ekipa Naise nastaviti da funkcioniše na ovako visokom nivou i da će imati još bolje uspehe - dodala je.

Pre Naise, Bogojevićeva je igrala u Mladosti iz Petrovca na Mlavi, Jagodini i Zaječaru.

Niški klub je ove sezone stigao do polufinala Čelendž kupa, ali je Evropska rukometna federacija odlučila da poništi takmičenje. U Superligi, koja je takođe prekinuta, Nišlijke su bile treće, dok će polufinale Kupa Srbije odigrati krajem avgusta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • profesor

    12:54 // 19. 5. 2020.

    Bravo, Jovana. Srećno i na sportskom o na ličnom planu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: