Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 12. 4. 2021.

| Sport

Poznata imena članova Komisije za sport, klubovima poslata poruka “da se ne nadaju mnogo”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Rukometna lopta ilustracija flickr
Klubovi da se ne nadaju mnogo; ilustracija: flickr/querpass_bilder

Devet imena je na listi članova Komisije za sport Grada Niša, a predvodi ih Nenad Filipović, nekadašnji reprezentativac u brzom hodanju. Oni bi u narednom periodu trebalo da pregledaju pristigle programe niških klubova i raspodele im 200 miliona dinara iz budžeta. Budžet je prepolovljen, pa klubovi ne bi trebalo mnogo da se nadaju, kako im je iz svoje emisije poručio novinar, ali i član Komisije Slaviša Dejić.

Pored Filipovića i novinara Belamija Dejića, kako piše u Službenom listu, u ovom telu su još: Tamara Jovanović – reprezentativka i trener Ženske fudbalske reprezentacije – omladinske selekcije, Maja Petrović - rukometašica, Miljan Ćirković – radnik Gradske uprave za društvene delatnosti, Miloš Mitrović – sportski radnik, Srđan Stojanović – radnik Gradske uprave za društvene delatnosti, prof. dr Miodrag Kocić – profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

Formirani su pre nedelju dana, a njihov zadatak je da pokrenu proces sufinansiranja klubova u Nišu koji je zakočen od početka godine, zbog čega klubovi još nisu dobili ni dinar iz budžeta. Mnogi od njih zato teško opstaju, iako im je u novembru prošle godine isplaćena pomoć iz državne kase.

Komisiji je na raspolaganju 200 miliona dinara, koliko je predviđeno budžetom za ovu godinu, ali je Dejić iz svoje emisije poslao poruku da se klubovi mnogo ne nadaju, jer je budžet prepolovljen.

Ono što je bitno, a što treba reći takođe, vezano za sufinansiranje sporta u gradu, sportskih klubova u ovom slučaju, je da je cifra mnogo manja, da je prepolovljena. Da je Grad Niš prošle godine izdvojio oko 400 miliona dinara, a da je ove godine za tu namenu predviđeno oko 200 miliona, prema tome klubovi će svakako dobiti mnogo manje. Budžet je prepolovljen, nažalost, tako je kako je, da se ne nadaju mnogo - zaključio je Dejić.

Među klubovima kojima “gori pod nogama” je Rukometni klub Železničar koji je još prošle nedelje u svom saopštenju naveo “da su u pitanju dani” i da igrači mesecima nisu primili platu.

Sve što smo za godinu i po dana uradili na imidžu kluba urušava se unazad dva meseca. Onoliko koliko smo mogli, sopstvenim angažovanjem smo pronalazili sponzore i donatore, kojima se od srca zahvaljujemo, jer su prepoznali delikatnost momenta i finansirali su i pomagali naše redovne takmičarske aktivnosti prethodnih nedelja, ali voda nam je došla do grla i klub se, doslovno, nalazi na ivici provalije - piše u saopštenju.

I drugi klubovi nisu u boljoj situaciji, a mnogima je učešće na takmičenjima i u ligama dovedeno u pitanje jer nisu mogli da finansiraju odlazak na borbe, mečeve, utakmice. Neki i dalje žive od para koje su im prošle godine uplaćene iz republičkog budžeta, ali kako kažu, neophodne su i finansije iz Grada.

Dejić je u emisiji rekao da očekuje da Komisija završi posao i novac na račun klubova legne do kraja maja. To bi značilo punih 5 meseci u 2021. godini bez dinara iz gradske kase za sportske kolektive u Nišu.

Podsetimo, Niš nekoliko meseci nije imao ni većnika za sport, što je dodatno usporilo čitavu proceduru oko formiranja Komisije i rešavanja problema u ovoj oblasti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    20:15 // 13. 4. 2021.

    Da ponovim, svi Predsednici klubova su clanovi sns-a ili vladajucih partija !
    Ne razumem kuknjavu, znaci VASI vam ne daju i urusavaju klubove ! Bunite se nekome,ko je na visem nivou od ove neradnicke gradske vlasti,jer i taj je vas ! O,komisiji ne treba trositi reci, o napaljenom anonimusu Dejicu,koga niko i ne gleda, jos manje !

    • Nikola

      22:38 // 13. 4. 2021.

      Grešiš. Nisu Radnički, Naisa, Vaterpolo klub, Konstantin, Fair play, i mnogi drugi.
      Kada se davalo za sport onda je bilo zašto se daje. Sad kad se ne daje zašto se to ne radi. Ja sam svakako da se daje, ali Kacar nije valjao, a sad ćete ga od blata praviti.

    • Hajduk

      23:51 // 13. 4. 2021.

      "Tamara Jovanović – reprezentativka i trener Ženske fudbalske reprezentacije – omladinske selekcije" = LAŽ nije ni igračica ni sektor. Selektor je Lidija Stojkanovic.

      Tamara je bivša igračica i trenutni trener prvog tima ŽFK. MAŠINAC koji konkuriše za sredstva grada u čijoj je dotična komisiji.

  • Sedmerac

    14:01 // 13. 4. 2021.

    Al se ovaj Dejić "primio"kao član komisije.
    On daje saopštenja -ne razumem !!!
    Običan honorarac u Belami i kamerman koji snima svadbe,ispraćaje,punoletstva,krštenja i poneku utakmicu.
    Daj bre pa ovo je skroz neozbiljno.
    Ako mu je sestra drugarica sa gradonačelnicu to ne znači da treba da bude u komisiju.
    Ali eto primiće neku crkavicu.
    I još ubačen pukovčanin lepuškasti Miki Mitrović-sramota

  • Oblak

    14:17 // 12. 4. 2021.

    Piosle naprednjačke vlasti, a naročito garniture Dragane Sotirovski u Nišu će ostati samo ruine u svim oblastima, pa i u sportu.Ovakva negativna selekcija predstavlja sunovrat nečega što se decenijama gradilo. Stručnost komisije je na tom nivou da oni ne razumeju PRAVILNIK koji im je drugi napiao a kamo li da ga upotrebe.
    Članovi komisije osim Kocića su totalni diletanti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: