Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:19, 21. 12. 2010.

| Sport

Poznati nominovani za Izbor sportiste godine Niša

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Sportski bal 2009. godine; foto: facebook.com

NIŠ - Sekcija sportskih novinara Niša objavila imena po tri kandidata u kategorijama najbolji sportista, mladi sportista i kolektiv. Izbor najboljih u svim kategorijama će biti na Sportskom balu u sredu od 20h.

Sportista godine

U kategoriji najboljeg sportiste našli su se Lidija Mihajlović iz Streljačkog kluba Niš 1881, Stevan Živković iz Kik-boks kluba Niš-Kontos i Nikola Milošević iz džudo kluba Kinezis.

Lidija Mihajlović je osvojila 2. mesto u finalu Svetskog kupa u Minhenu sa novim državnim rekordom u gađanju iz MK puške u disciplini 3x20 metaka; član je reprezentacije koja je na Svetskom prvenstvu u Minhenu osvojila bronzu sa novim svetskim rekordom, a na svetskoj rang-listi je 8. u kategoriji MK puška.

Kikbokser Stevan Živković je na Evropskom prvenstvu osvojio srebro u disciplini low kick. On je I prvak države u disciplinama low kick i full contact, kao I vicešampion Balkana u k-1.

Džudista Nikola Milošević je prvak države i vicešampion Balkana. On je ove godine učestvovao na Evropskom prvenstvu u Beču i Svetskom prvenstvu u Tokiju.

Mladi sportista godine

U najuži izbor kategorije najbolji mladi sportista su ušli Natalija Kostić iz teniskog kluba Kostić, Katarina Biserčić iz Streljačkog kluba Niš 1881 i Aleksandar Milinković iz kuglaškog kluba Niš-put.

Mlada teniserka Natalija Kostić je igrala u polufinalu Oranž Boula do 18 godina, a na ITF listi (juniorska rang lista) je trenutno 17. teniserka. Ove godine natalija je zabeležila niz značajnih rezultata na brojnim turnirima u Evropi.

Katarina Biserčić je prvak Evrope sa juniorskom reprezentacijom u disciplini vazdušna puška u Norveškoj, a učestvovala je i na Svetskom prvenstvu u Minhenu. Katarina je državna prvakinja u seniorskoj konkurenciji u disciplini vazdušna puška, kao i pobednica finala Kupa Srbije za juniorke, a član je ekipe koja je seniorski državni prvak.

Aleksandar Milinković je sa reprezentacijom osvojio zlato na Svetskom prvenstvu za juniore u Rijeci. A sa Milošem Simijonovićem na Svetskom prvenstvu osvojio je srebro.

Sportski klub godine

U kategoriji najbolji kolektiv našli su se Ženski rukometni klub Naisa, Ženski fudbalski klub Mašinac i Streljački klub Niš 1881.

Naisa je ove godine igrala ¼ finale Kupa pobednika kupova Evrope, a na kraju sezone 2009/2010. je bila 4. u Superligi.

ŽFK Mašinac je ove godine osvojio Prvenstvo i Kup Srbije, a i učestvovao je u Ligi šampiona.

Ženska ekipa Streljačkog kluba Niš 1881 osvojila je 1. mesto na državnom prvenstvu.

Sportski novinar

Sekcija je po tradiciji izabrala i sportskog novinara godine, a ovogodišnji dobitnik je Branimir Živković, novinar sportske redakcije Narodnih novina.

- Ovo je za mene iznenađenje pošto nisam očekivao nagradu ove godine. Prvi put sam dobio godišnju nagradu Sekcije, a ovo je najzanačajnije priznanje. Dugo sam u sportskom novinarstvu, skoro 4 decenije, a najviše od žanrova volim reportaže – rekao je Branimir Živković, ovogodišnji najbolji sportski novinar godine.

Sportska ličnost godine je ranije izabrana, a to je Dragan Stojković Piksi, trener japanskog fudbalskog kluba Nagoja.

Nagrade u svim kategorijama će se dodeliti na Sportksom balu, koji će se održati u sredu, 22. decembra od 20h u restoranu Bolji život EI. Karte za Sportski bal po ceni od 1.800 dinara mogu se kupiti u Sekciji sportskih novinara, a za informacije pozvati broj telefona 064/68-24-24-2.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: